ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


Δελτία Τύπου της Ιεράς Συνόδου

Προηγούμενη σελίδα | Εκτύπωση


Από 9-12 Οκτωβρίου η Συνέλευση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος
(8/10/2007).

Συνέρχεται από αύριο Τρίτη 9 ως και τις 12 Οκτωβρίου 2007 στην τακτική της Συνέλευση η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην αίθουσα των Συνεδριών του Συνοδικού Μεγάρου (Ιασίου 1). Οι εργασίες θα αρχίζουν στις 9:00.

Το πρωί της Τρίτης, 9ης Οκτωβρίου, (6:30-8:30) θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Συνοδικό Παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Καθολικό της Ι¬ε¬ράς Μονής Πετράκη, ιερουργούντος του νεωτέρου τη τάξει Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου. Οι εργασίες των Συνεδριάσεων θα αρχίσουν με Εναρκτήρια Ιερά Ακολουθία στο Μέγα Συνοδικό.

Θα ακολουθήσει η εκλογή της εξ Αρχιερέων Επιτροπής για τις ανακοινώσεις στον Τύπο.

Κατόπιν θα παρουσιασθεί η Εισήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου με θέμα: "Προγενετική και προεμφυτευτική διάγνωσις και διακοπή της κυήσεως". Μετά το τέλος της Εισηγήσεως θα γίνει η συμπλήρωση του Καταλόγου των προς Αρχιερατείαν Εκλογίμων Κληρικών.

Την επομένη, Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, θα παρουσιασθούν οι ακόλουθες Εισηγήσεις: Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλείας κ. Γερμανού με θέμα:"Οικογένεια. Θεσμός υπό κρίσιν" και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Χρυσοστόμου με θέμα: "Εκκλησία και Περιβάλλον. Συμβολή του θεολογικού λόγου εις την δημιουργίαν οικολογικής συνειδή-σεως". Θα ακολουθήσει συζήτηση επί των Εισηγήσεων.

Την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου, θα παρουσιασθούν οι ακόλουθες Εισηγήσεις: Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα με θέμα: "Η παρουσία του Ιερού Κλήρου εις το σύγχρονον κοινωνικόν γίγνεσθαι" και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου με θέμα: "Ο λόγος του Θεού. Η απήχησή του στη νέα κοινωνία της σχετικοκρατίας και του συγκρητισμού. Λόγος και ρόλος της Εκκλησίας εντός της πολυπολιτισμικής και αλλοτριωμένης κοινωνίας". Θα ακολουθήσει συζήτηση επί των Εισηγήσεων.

Την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, θα παρουσιασθεί η Εισήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου με θέμα: "Ενημέρωσις επί της πορείας των Οικονομικών της Εκκλησίας. Θα ακολουθήσει συζήτηση επί της Εισηγήσεως και θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.
Τέλος η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος θα ασχοληθεί με τρέχοντα Υπηρεσιακά θέματα.



Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου