ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


Δελτία Τύπου της Ιεράς Συνόδου

Προηγούμενη σελίδα | Εκτύπωση


Περί της αναχωρήσεως του Μακαριωτάτου εις Μαϊάμι Φλόριντας Η.Π.Α.
(20/8/2007).

Αναχώρησε το Σάββατο 18 Αυγούστου ώρα 9.00 π.μ. από το Αεροδρόμιο της Ελευσίνας με το Πρωθυπουργικό Αεροσκάφος και προορισμό το Μαϊάμι της Φλόριντας των Η.Π.Α., ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βρεσθένης κ. Θεόκλητο, τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο κ. Θωμά Συνοδινό, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, και τον Ιερολογιώτατο Διάκονο κ. Άνθιμο Ρεγγίδη, καθώς και από τον θεράποντα ιατρό του κ. Διονύσιο Βώρο, Αναπληρωτή Καθηγητή Χειρουργικής, και τους κ.κ. Σεραφείμ Νανά, Αναπληρωτή Καθηγητή Παθολογίας και Εντατικής Θεραπείας και Γεώργιο Φραγκουλίδη, Χειρουργό, Λέκτορα Χειρουργικής.
Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κατευόδωσαν στο Αεροδρόμιο, ευχόμενοι καλό ταξίδι, ταχεία ανάρωση και σύντομη επάνοδο στα καθήκοντά του, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες: Λαγκαδά κ. Σπυρίδων, Περιστερίου κ. Χρυσόστομος, Λαρίσης κ. Ιγνάτιος, Νικαίας κ. Αλέξιος, Καισαριανής κ. Δανιήλ, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Σερρών κ. Θεολόγος, Ζιχνών κ. Ιερόθεος, Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, Κερκύρας κ. Νεκτάριος Γλυφάδας κ. Παύλος, Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας, Πατρών κ. Χρυσόστομος, Κορίνθου κ. Διονύσιος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νεοχωρίου κ. Παύλος, ο Αρχιγραμ-ματεύων της Ιεράς Συνόδου Αρχιμανδρίτης κ. Κύριλλος Μισιακούλης, Διευθυντές Εκκλησιαστικών Οργανισμών, Κληρικοί της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και εκκλησιαστικοί υπάλληλοι.
Εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κατευόδωσαν η Υπουργός Εθνικής Παιδείας κ. Θρησκευμάτων κ. Μαριέττα Γιαννάκου, ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτριος Αβραμόπουλος, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο Υφυπουργός Υγείας κ. Γεώργιος Κωσταντόπουλος, ο Αρχηγός Γενικού Επιτελίου Αεροπορίας και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες. Παρέστη επίσης ο Πρόεδρος του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού (Λ.Α.Ο.Σ.) κ. Γεώργιος Καρατζαφέρης.
Κατά την άφιξή Του στο Αεροδρόμιο της Φλόριντας, στο Μαϊάμι τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο και την συνοδεία Του υποδέχθηκαν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, ο οικείος ποιμενάρχης Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ατλάντας κ. Αλέξιος, ο κ. Ανδρέας Ψυχάρης, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Τάμπα, κληρικοί και πολλοί ομογενείς.
Σήμερα Δευτέρα 20 Αυγούστου ο Μακαριώτατος θα μεταβεί, από την κατοικία όπου διαμένει, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μαϊάμι Jackson's Medical Hospital, για να αρχίσει ο προγραμματισμένος προεγχειρητικός έλεγχος.



Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου