ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


Δελτία Τύπου της Ιεράς Συνόδου

Προηγούμενη σελίδα | Εκτύπωση


Πρώτη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ., Ιούνιος 2007
(6/6/2007).

Συνήλθε σήμερα Τετάρτη 6.6.2007, στην πρώτη Συνεδρία Της για το μήνα Ιούνιο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 150ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστοδούλου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία:

Α. Η Δ.Ι.Σ. επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.

Β. Ο Μακαριώτατος ενημέρωσε την Δ.Ι.Σ.:

_ Γιά το ποιμαντικό ταξίδι του στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Πολωνίας και για το κοινό Ανακοινωθέν το οποίο εξεδόθη μετά του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Βαρσοβίας και Πασης Πολωνίας κ. Σάββα.

- Γιά το αίτημα τις σχισματικής Εκκλησίας της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας των Σκοπίων να συναντηθεί με τον ίδιο και την Ιερά Σύνοδο. Η Δ.Ι.Σ. απεφάσισε να διαμηνύσει στους αιτούντες ότι ευχαρίστως θα τους δεχθεί εκ μέρους της Εκκλησίας μας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Χρυσόστομος.

- Γιά την τιμητική διάκριση που απεφάσισε να του απονείμει η Ρωσική Εκκλησία, γεγονός που ήδη ανακοινώθηκε από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Μόσχας και Πάσης Ρωσίας κ. Αλέξιο στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Μόσχα.

Γ. Η Δ.Ι.Σ.:

- Καθόρισε την ημερομηνία Συγκλήσεως της Τακτικής Συνελεύσεως της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, από 8ης έως 12ης μηνός Οκτωβρίου 2007 και συζήτησε περί των θεμάτων τα οποία θα ανατεθούν για επεξεργασία σε Αυτήν.

- Συζήτησε για τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την ένταξη των Ιερών Μητροπόλεων στο Δ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.

Δ. Τέλος η Δ.Ι.Σ. συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.



Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου