ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


Δελτία Τύπου της Ιεράς Συνόδου

Προηγούμενη σελίδα | Εκτύπωση


Τρίτη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ., Μάϊος 2007
(11/5/2007).

Συνήλθε σήμερα Παρασκευή 11.5.2007, στην τρίτη Συνεδρία Της για το μήνα Μάιο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 150ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστοδούλου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία:

Α. Η Δ.Ι.Σ. επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Β. Η Δ.Ι.Σ.:
- Μετά από διερεύνηση του θέματος της τάχα διαρροής εξομολογήσεως η οποία οδήγησε εξομολογηθέντα στον Εισαγγελέα για έγκλημα που διέπραξε, και μετά και από την ομολογία του δράστου ότι ουδέποτε εξομολογήθηκε σε Ιερέα την αποτρόπαια πράξη του, η Δ.Ι.Σ. εκφράζει την απορία Της για την ηθελημένη προσπάθεια μειώσεως και διασυρμού του θεραπευτικού Ιερού Μυστηρίου της Εξομολογήσεως, το οποίο στερεωμένο επάνω σε ιδρυτικά λόγια του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, συντελείται καθημερινώς επί 20 αιώνες μέχρι σήμερα αναπαύοντας καθημερινώς συνειδήσεις χριστιανών, καθοδηγώντας πιστούς σε συνειδητή σχέση με τις ευαγγελικές επιταγές και δημιουργώντας την ζώσα εκκλησιαστική παράδοση του σήμερα.

- Μελέτησε την ετήσια έκθεση του State Department σχετικά με τις θρησκευτικές ελευθερίες στην Ελλάδα και απεφάσισε να απαντήσει επί ενός εκάστου ζητήματος της Εκθέσεως, αποκαθιστώντας την αλήθεια και την πραγματικότητα όπως αυτή βιώνεται στην Ελληνική Επικράτεια μέσα στην οποία δραστηριοποιείται η Ορθόδοξη Εκκλησία με σεβασμό και συνέπεια στο Σύνταγμα του Κράτους και στην παράδοση του λαού αλλά και κάθε ανεκτικότητα και διευκόλυνση άλλων θρησκειών, δογμάτων και θρησκευτικών ομάδων.

- Απεδέχθη πρόταση της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος, περί διοργανώσεως Διημερίδος με θέμα: «Εκκλησία και Σχολείο».

- Απεφάσισε, κατόπιν προτάσεως της Επιτροπής Αξιολογήσεως του Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα: «Απόστολος Παύλος, Απόστολος της Ελλάδος, Απόστολος της Κύπρου, Απόστολος της Ευρώπης», την παράταση του διαγωνισμού μέχρι της 31ης Δεκεμβρίου 2007.

- Ενέκρινε την αποστολή στις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος προτάσεως της Γενικής Εκκλησιαστικής Οικονομικής Επιθεωρήσεως, για την ακριβή τήρηση των νομίμων διαδικασιών στις Εκκλησιαστικές Διαχειρίσεις.

- Ενέκρινε την σύναξη Ιεροσπουδαστών, από τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, από 23 έως 25 Αυγούστου 2007, στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού.

Γ. Τέλος η Δ.Ι.Σ. συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.



Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου