ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


Δελτία Τύπου της Ιεράς Συνόδου

Προηγούμενη σελίδα | Εκτύπωση


Οργάνωσις ημερίδος με θέμα «Γνωριμία με το Ισλάμ»
(10/5/2007).

Ημερίδα με θέμα «Γνωριμία με το Ισλάμ» διοργανώνεται από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος . Οι εργασίες της Ημερίδας, φορείς της οποίας είναι Ειδική Συνοδική Επιτροπή Παρακολουθήσεως Ευρωπαϊκών Θεμάτων και η Συνοδική Επιτροπή Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων θα πραγματοποιηθούν στις 12 Μαΐου 2007 και από ώρα 09:00 στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ιερά Μονή Πεντέλης.
Κατά την έναρξη της Ημερίδας θα προσφωνήσουν τους παρισταμένους ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος, Εκπρόσωποι της Κυβερνήσεως και της Αντιπολίτευσης, οι διευθυντές των Γραφείων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ.α.
Κατά την πρώτη Συνεδρία εισηγητής θα είναι ο κ. Γρηγόριος Ζιάκκας, Ομότιμος Καθηγητής της Θρησκειολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που θα αναπτύξη το θέμα: «Το Ισλάμ ως Θρησκεία».
Κατά την δεύτερη Συνεδρία της Ημερίδας, θα πραγματοποιηθούν τρεις εισηγήσεις από τούς εξής εισηγητές: α) τον κ. Απόστολο Κραλίδη, Λέκτωρα της Ιστορίας των Θρησκειών της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με θέμα: «Η ιστορική εξέλιξη του Ισλάμ. Εμφάνιση θρησκευτικών σεκτών και παραδόσεων, β) τον κ. Κωνσταντίνο Πάτελο, καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα: «Το Ισλάμ στην σύγχρονη εποχή. Η συνάντηση με την Δύση, μια ιστορική και πολιτική προσέγγιση» και γ) τον αιδεσιμολογιώτατο πρωτοπρεσβύτερο κ. Κωνσταντίνο Κωστάκη , κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως με θέμα «Παιδεία αυθεντικότητας. Μια πρόταση με προοπτική την διαλογική συνύπαρξη Χριστιανισμού και Ισλάμ σήμερα».




Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου