ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


Δελτία Τύπου της Ιεράς Συνόδου

Προηγούμενη σελίδα | Εκτύπωση


Πρώτη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ., Μάϊος 2007
(9/5/2007).

Συνήλθε σήμερα Τετάρτη 9.5.2007, στην πρώτη Συνεδρία Της για το μήνα Μάιο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 150ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστοδούλου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία:

Α. Ἡ Δ.Ι.Σ. επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.

Β. Ὁ Μακαριώτατος ενημέρωσε την Δ.Ι.Σ.:
- Γιά την Ειρηνική Επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Εκκλησία της Κύπρου, τις συναντήσεις του και τα αποτελέσματα των επαφών του με εκκλησιαστικούς, πολιτειακούς και πολιτικούς παράγοντες της Νήσου.
- Γιά τις επικείμενες επισκέψεις του, συνοδευόμενος υπό μελών της Δ.Ι.Σ., α) στην Εκκλησία της Πολωνίας για την Τέλεση Εγκαινίων Ιερού Ναού και β) στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, για τα Θυρανοίξια του ανακαινισθέντος Ιερού Καθεδρικού Ναού του Αγίου Νικολάου στο Κάιρο. Η Δ.Ι.Σ. ενέκρινε ομοφώνως την πραγματοποίηση των δύο ως άνω Επισκέψεων του Μακαριωτάτου.

Γ. Ἡ Δ.Ι.Σ.:
- Ἐξέφρασε τη συμπαράστασή Της και τη θλίψη Της στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο, για την αποτρόπαια πράξη της δολοφονίας των δύο Γεροντισσών Μοναχών της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Αρτοκωστάς Κυνουρίας.

- Σχετικά με τον θόρυβο που προέκυψε για το απόρρητο της εξομολογήσεως που τάχα κοινολογήθηκε, αφού εξέφρασε την απορία Της για το φοβερό ενδεχόμενο να μην τηρήθηκε η ιερότητα του εν λόγω απορρήτου Μυστηρίου, ζήτησε από την Αρχιγραμματεία της Ιεράς Συνόδου να συλλέξει κάθε πληροφορία και να αποκτήσει κάθε ενημέρωση, ώστε να προβεί εάν και εφ’ όσον αποδειχθούν αληθείς οι φήμες, ακόμα και σε βαρύτατες πνευματικές κυρώσεις.

Δ. Τέλος η Δ.Ι.Σ. συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.



Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου