ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


Δελτία Τύπου της Ιεράς Συνόδου

Προηγούμενη σελίδα | Εκτύπωση


Δεύτερη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Σεπτέμβριο
(3/9/2009).

Συνήλθε σήμερα Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009, στην δεύτερη Συνεδρία Της για το μήνα Σεπτέμβριο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 153ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Ακολούθως η Διαρκής Ιερά Σύνοδος :

- Ενημερώθηκε από την Διεύθυνση του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος, ότι εφαρμόσθηκαν οι παρατηρήσεις της Εκκλησιαστικής Οικονομικής Επιθεωρήσεως, για την αρτιότερη και καλύτερη λειτουργία του Σταθμού.

Ενέκρινε τα Πορίσματα, που υποβλήθηκαν από την Συνοδική Επιτροπή Θείας Λατρείας και Ποιμαντικού Έργου, σχετικά με την Ημερίδα Στελεχών Ποιμαντικού Έργου των Ιερών Μητροπόλεων, η οποία έγινε στις 11 Ιουνίου 2009 και είχε θέμα «Η αποστολή του Ιερέως στον σύγχρονο κόσμο», καθώς επίσης ενέκρινε και την έκδοση των Πρακτικών.

Ενέκρινε την διεξαγωγή, από την Ειδική Συνοδική Επιτροπή Παρακολουθήσεως Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Ημερίδος για την προβολή της συμβολής των Ελλήνων Κληρικών στον Ελληνικό Διαφωτισμό και στην αναγέννηση των θετικών Επιστημών.
Ενημερώθηκε από την έκθεση της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Παρακολουθήσεως Ευρωπαϊκών Θεμάτων για την Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στη Βέροια, στις 2 Ιουνίου ε.ε., με γενικό θέμα «Ο Διαπολιτισμικός Διάλογος».

Ενέκρινε την πρόταση της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Ειδικών Ποιμαντικών Υποθέσεων και Καταστάσεων για την έκδοση σε έναν τόμο, των εισηγήσεων των Ημερίδων της 10.9.2007 και 12.2.2009, οι οποίες είχαν θέμα «Η αντιμετώπιση των ψυχικών διαταραχών στο πλαίσιο του Μυστηρίου της Ιεράς Εξομολογήσεως».

Τέλος η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.


Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου