ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


Δελτία Τύπου της Ιεράς Συνόδου

Προηγούμενη σελίδα | Εκτύπωση


Έκτακτη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ.
(21/7/2009).

Συνήλθε σήμερα Τρίτη 21.7.2009, σε Έκτακτη Συνεδρία η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 152ας Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πασης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

1.Κατά την σημερινή Έκτακτη Συνεδρία της η Διαρκής Ιερά Συνοδος απεφάσισε:
Μετά από πρόταση του Μακαριωτάτου Προέδρου, η αξιοποίηση των εσόδων που προέρχονται από την μοναστηριακή περιουσία την οποία διαχειρίζεται η Ε.Κ.Υ.Ο., θα γίνεται με τον προσφορότερο τρόπο προς το γενικό όφελος. Εκ τούτων το 25% θα διατίθεται για τη δημιουργία φιλανθρωπικών ιδρυμάτων κοινωνικής μέριμνας.

Ο Μακαριώτατος Πρόεδρος ενημέρωσε τα Μέλη της Δ.Ι.Σ. ότι η αρχή θα γίνει από την ανέγερση Ιδρύματος με την επωνυμία «Στέγη Κατακοίτων Γερόντων Ιεράς Μονής Πετράκη», επειδή η χρηματοδότηση θα προέλθει από αξιοποίηση περιουσίας της Ιεράς Μονής και επίσης ότι στην Θεσσαλονίκη ευρίσκεται στο στάδιο της ετοιμασίας για την θεμελίωση του Ξενώνα «Θεοξένεια».
Με την ευκαιρία αυτή τονίζεται ότι συνεχίζονται οι διαδικασίες εκπονήσεως μελετών και σχεδίων, εκδόσεως αδειών, ρυθμίσεως προβλημάτων που έχουν σχέση με τα οικόπεδα και την χρήση γης επί των οποίων προορίζονται να ανεγερθούν κοινωφελή ιδρύματα:

α) Τρία Κέντρα φροντίδος ηλικιωμένων κατακοίτων.
β) Κέντρο φροντίδος πασχόντων από νεοπλασματικά νοσήματα (καρκίνος) μετά τις διάφορες επεμβάσεις.
γ) Κέντρο φροντίδος αυτιστικών παιδιών σχολικής ηλικίας.
δ) Κέντρο κοινωνικής επανένταξης νέων μετά την απεξάρτηση από παραισθησιογόνες ουσίες.
2.ε) Κατασκηνώσεις νέων και ξενώνες.
3.Να απευθυνθεί στην Ακαδημία Αθηνών και να γνωρίσει την πρόθεσή Της να χρηματοδοτήσει την έρευνα και συγγραφή μελέτης περί της συμβολής της Εκκλησίας στη διάσωση του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού (Μνημεία - Γραμματεία).
Να συνεργασθεί με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και να θέσει στη διάθεσή του τις υποδομές Της, ώστε να συμβάλει στον τρόπο ενημερώσεως για την αντιμετώπιση του ιού της γρίππης.


Εκ του Γραφείου Τυπου της Ιεράς Συνόδου