ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


Δελτία Τύπου της Ιεράς Συνόδου

Προηγούμενη σελίδα | Εκτύπωση


Πρώτη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Απρίλιο
(7/4/2009).

Συνήλθε σήμερα Τρίτη, 7 Απριλίου 2009, στην πρώτη Συνεδρία Της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενέκρινε :
– Το Πρόγραμμα Ημερίδας, την οποία διοργανώνει η Συνοδική Επιτροπή επί της Θείας Λατρείας και του Ποιμαντικού Έργου, την 11η Ιουνίου 2009, με θέμα «Η αποστολή του Ιερέως στο σύγχρονο κόσμο».
– Την διοργάνωση από την Συνοδική Επιτροπή επί των Αιρέσεων, της ΚA´ Πανορθοδόξου Συνδιασκέψεως Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα Αιρέσεων και Παραθρησκείας, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 2 έως 5 Νοεμβρίου 2009 στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, με κεντρικό θέμα : «Σύγχρονες Αιρέσεις, προέλευση, εκδηλώσεις, πνευματικό τους πλαίσιο».
– Την πραγματοποίηση εκδηλώσεως για την παρουσίαση των τεσσάρων (4) νέων τόμων Καταλόγων Χειρογράφων Βυζαντινής Μουσικής της σειράς «ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ» του εκδοτικού έργου του Ιδρύματος Βυζαντινής Μουσικολογίας.
– Τον κατάλογο των δικαιούχων του επιδόματος για το τρίτο τέκνο στη Θράκη, για το δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου 2009. Οι οικογένειες που θα λάβουν το επίδομα είναι 849 και το ποσό ανέρχεται στα 181.870 ₠.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος παρέσχε την ευλογία Της για την έκδοση πονήματος του Γραμματέα της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων ως και της Ειδικής Επιτροπής Μελέτης Αρχαιολατρείας – Νεοειδωλολατρείας, Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Κυριακού Τσουρού, με τίτλο : «Ο Νεοπαγανισμός της "Νέας Εποχής"».

Επίσης η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε από Έκθεση που υπέβαλλε η Συνοδική Επιτροπή επί της Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και Επιμορφώσεως του Εφημεριακού Κλήρου περί της Ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2009, με θέμα : «Περιφερειακές Εστίες Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης. Προβλήματα – Προοπτικές».

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος όρισε :
– Τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Νικόλαο Λιόλιο, Ιατρό, ως εκπρόσωπο στην Επιτροπή Σχεδιασμού Αγωγής Υγείας ( Ε.Σ.Α.Υ.) του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με αναπληρωτή του τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Γεώργιο Ρουσάκη, Ιατρό.
– Εξαμελή Επιτροπή Ακροάσεων για την περαιτέρω διερεύνηση του Πορίσματος Ελέγχου για την Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη».

Τέλος η Δ.Ι.Σ. συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου