ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


Δελτία Τύπου της Ιεράς Συνόδου

Προηγούμενη σελίδα | Εκτύπωση


«Προβλήματα γύρω από την δράση των αιρετικών (Ελευθερία και χρέος αυτοπεριφρουρήσεως)»
(31/10/2008).

Κ' ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΙΣ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΩΝ

ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΝ

ΔΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΑΣ



Με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος πραγματοποιείται, υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και με την φιλοξενία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, από 3 έως 6 Νοεμβρίου 2008, στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου, στο Νέο Προκόπι Ευβοίας, η «Κ΄ Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας», με θέμα:

«Προβλήματα γύρω από την δράση των αιρετικών (Ελευθερία και χρέος αυτοπεριφρουρήσεως)».


Στην Συνδιάσκεψη συμμετέχουν οι Ορθόδοξες Αυτοκέφαλες Εκκλησίες και οι Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Κρήτης και της Δωδεκανήσου, με ειδικούς Εντεταλμένους για θέματα αιρέσεων.

Οι Συνδιασκέψεις αυτές αποτελούν μια πρωτοβουλία της Εκκλησίας της Ελλάδος με Πανορθόδοξη απήχηση, η οποία εφέτος συμπληρώνει μια Εικοσαετία προσφοράς και ενημέρωσης στα θέματα της σύγχρονης ποικιλόμορφης πλάνης.
Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο Προεδρεύων της Συνδιασκέψεως, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Μελέτιος. Εν συνεχεία, θα αναγνωστούν τα Μηνύματα των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών και θα ακολουθήση επετειακή ομιλία από τον Γραμματέα της Συνοδικής Επιτροπής επί των αιρέσεων, αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρ. Κυριακό Τσουρό, με θέμα: «Η πορεία μιας εικοσαετούς Πανορθοδόξου προσπαθείας».


Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου


-------------------------------------------------------------


Έναρξη εργασιών της Κ’ Πανορθοδόξου Συνδιασκέψεως Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας


Συνεχίζονται οι εργασίες της Κ' Πανορθοδόξου Συνδιασκέψεως

Συνέχιση των εργασιών Κ' Πανορθοδόξου Συνδιασκέψεως

Λήξη της Κ' Πανορθόδοξης Συνδιάσκεψης

Πορίσματα της Κ' Πανορθόδοξης Συνδιάσκεψης