ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


Δελτία Τύπου της Ιεράς Συνόδου

Προηγούμενη σελίδα | Εκτύπωση


Έκτακτη Συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος
(23/6/2008).

Σε έκτακτη Συνεδρία, συνέρχεται αύριο Τρίτη 24 Ιουνίου 2008 η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην αίθουσα των Συνεδριών του Συνοδικού Μεγάρου (Ιασίου 1). Οι εργασίες θα αρχίσουν στις 9:00.

Το πρωί, και ώρα (6:30-8:30) θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Συνοδικό Παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Καθολικό της Ιεράς Μονής Πετράκη, ιερουργούντος του νεωτέρου τη τάξει Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Στην συνέχεια θα τελεσθεί η καθιερωμένη Εναρκτήριος Ιερά Ακολουθία στο Μέγα Συνοδικό και θα ακολουθήσει η προσφώνηση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, Προέδρου της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, προς τους Σεβασμιωτάτους Συνοδικούς Συνέδρους. Στην ομιλία του Μακαριωτάτου θα αντιφωνήσει ο πρώτος τη τάξει των Μελών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας και θα γίνει η εκλογή Επιτροπής Αρχιερέων για τις ανακοινώσεις στα Μέσα Ενημερώσεως.

Ακολούθως θα πραγματοποιηθεί η πλήρωση των Ιερών Μητροπόλεων Λευκάδος και Ιθάκης, Θηβών και Λεβαδείας, Παροναξίας και τυχόν άλλων κενωθησομένων Ιερών Μητρο-πόλεων και η πλήρωση δύο εκ των θέσεων Βοηθών Επισκόπων για τις Ιερές Μητροπόλεις Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και Ηλείας.

Τέλος η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος θα ασχοληθεί με τρέχοντα Υπηρεσιακά θέματα.

Την Τετάρτη 25, Ιουνίου 2008 συνέρχεται η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 151ης Συνοδικής Περιόδου, για να ασχοληθεί με θέματα της Ημερησίας Διατάξεως.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου