ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


Δελτία Τύπου της Ιεράς Συνόδου

Προηγούμενη σελίδα | Εκτύπωση


Πρώτη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Μάϊο
(7/5/2008).

Συνήλθε σήμερα Τετάρτη 7.5.2008, στην πρώτη Συνεδρία Της για τον μήνα Μάιο η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 151ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πασης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Στην αρχή της Συνεδρίας, ο Μακαριώτατος Πρόεδρος απηύθυνε στους Συνοδικούς Συνέδρους τον Αναστάσιμο χαιρετισμό Χριστός Ανέστη και τις προσωπικές του ευχές για ευλογημένη δημιουργική ζωή και δράση στο έργο της Εκκλησίας. Ακολούθως υπό του Μακαριωτάτου Προέδρου και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών εξεφράσθη η χαρά και η ικανοποίηση από την εμπειρία της συμμετοχής του ευσεβούς Ελληνικού λαού στις λατρευτικές Εκδηλώσεις της Μεγάλης Εβδομάδος και τις ευφρόσυνες ημέρες του Πάσχα για την Ανάσταση του Κυρίου Ιησού Χριστού. Ειδικώτερα εξεφράσθη η ικανοποίηση για την συμμετοχή μεγάλης αναλογίας νέων παιδιών στις Εορτές του Πάσχα γεγονός που θεωρήθηκε αληθινή ελπίδα για το μέλλον της κοινωνίας μας. Επ’ ευκαιρία η Δ.Ι.Σ. εκφράζει τις εγκάρδιες πατρικές ευχές της σε όλο το πλήρωμα των πιστών και ιδιαιτέρως στην Ελληνική νεότητα και εύχεται να είναι πλούσια τα πνευματικά και υλικά αγαθά, ώστε η σύγχρονη γενεά να ζήσει σε καλύτερες και δημιουργικές ημέρες.

Κατά την σημερινή Συνεδρία:

Α. Η Δ.Ι.Σ. επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.

Β. Η Δ.Ι.Σ. ενημερώθηκε:
- Ἀπό τις Πορισματικές Εκθέσεις της Γενικής Εκκλησια-στικής Οικονομικής Επιθεωρήσεως για τους υπ' αυτής διενεργηθέντες ελέγχους στις Ιερές Μητροπόλεις α) Βεροίας και Ναούσης, β) Δράμας και γ) Σερβίων και Κοζάνης.

Γ. Η Δ.Ι.Σ. ενέκρινε:

Τήν διοργάνωση της Κ' Πανορθοδόξου Συνδιασκέψεως Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα Αιρέσεων και Παραθρησκείας, που θα πραγματοποιηθεί στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου στο Προκόπι Ευβοίας της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, από 3.11 έως 6.11.2008 με θέμα : «Προβλήματα γύρω από την δράση των αιρετικών» ( Ελευθερία και χρέος αυτοπεριφρουρήσεως).

- Πρόταση της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Γυναικείων Θεμάτων, περί της διοργανώσεως της Γ Συνδιασκέψεως Γυναικών Εκπροσώπων Ιερών Μητροπόλεων 20 και 21.6.2008 με θέμα: «Γυναίκα και ψυχική υγεία».

- Πρόταση της Επιτροπής Διαχειρίσεως Ειδικού Λογαριασμού υπέρ των Πυροπλήκτων περί της οικονομικής επιχορηγήσεως εκάστης πυροπλήκτου Ιεράς Μητροπόλεως με το ποσό των 50.000,00 ₠. Η Δ.Ι.Σ. έκανε αποδεκτή την δωρεά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καναδά κ. Σωτηρίου, ο οποίος απέστειλε με επιταγή το ποσό των 307.000 Δολαρίων Καναδά προς την Ιερά Σύνοδο για να διανεμηθεί στους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες των Πυροπλήκτων περιοχών για την ανακούφιση των πληγέντων.

Δ. Τέλος η Δ.Ι.Σ. συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.



Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου