ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


Δελτία Τύπου της Ιεράς Συνόδου

Προηγούμενη σελίδα | Εκτύπωση


Τρίτη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ., Ιούνιος 2007
(8/6/2007).

Συνήλθε σήμερα Παρασκευή 8.6.2007, στην τρίτη Συνεδρία Της για το μήνα Ιούνιο η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 150ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πασης Ελλάδος κ. Χριστοδούλου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία:

Α. Ἡ Δ.Ι.Σ. επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Β. Ἡ Δ.Ι.Σ.:
- Ἐξ αφορμής των όσων φημολογούνται για το ενδεχόμενο συμμετοχής Κληρικών στην πολιτική διαδικασία, υπενθυμίζει την παλαιότερη Εγκύκλιό Της, η οποία στηρίζεται στους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας μας και δεν επιτρέπει την οποιαδήποτε ενεργό ανάμιξη των Κληρικών στην εκλογική αναμέτρηση.
- Ἐνημερώθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο περί του θεσμού των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (Μ.Κ.Ο.) γενικώς και περί των Εκκλησιαστικών Μ.Κ.Ο. της Ελλάδος και ειδικώτερα για τις δραστηριότητες που μπορούν οι Ιερές Μητροπόλεις να αναπτύξουν μέσω Μ.Κ.Ο. που διαθέτουν η θα ιδρύσουν.
Στη συνέχεια η Δ.Ι.Σ. κάλεσε τον κ. Δημήτριο Φουρλεμάδη, Διευθυντή της Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη» της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος ενημέρωσε τον Μακαριώτατο και τους Συνοδικούς Μητροπολίτες για το Καταστατικό και τις μέχρι τώρα δραστηριότητες της Μ.Κ.Ο. αυτής, τόσο στο Εσωτερικό της Χώρας μας όσο και στο Εξωτερικό και απήντησε σε σχετικές διευκρινιστικές ερωτήσεις.

Γ. Τέλος η Δ.Ι.Σ. συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.



Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου