ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


Δελτία Τύπου της Ιεράς Συνόδου

Προηγούμενη σελίδα | Εκτύπωση


Α` Συνεδρία Δ.Ι.Σ. Ιανουαρίου 2007
(9/1/2007).

Συνήλθε σήμερα Τρίτη 9.1.2007, στην πρώτη Συνεδρία Της για το μήνα Ιανουάριο η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 150ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πασης Ελλάδος κ. Χριστοδούλου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία:

Α. Ὁ Μακαριώτατος:
- Εὐχήθηκε εγκαρδίως στους Σεβασμιωτάτους Συνοδικούς Συνέδρους να είναι ευλογημένη η Νέα Χρονιά, να είναι υγιείς ώστε με δύναμη να εργάζονται για το καλό της Εκκλησίας και του Λαού. Στις ευχές του Μακαριωτάτου απήντησε αντευχόμενος ο Σεβασμιώτατος Αντιπρόεδρος, Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Σπυρίδων.
- Καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιο, ο οποίος αντικατέστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Απόστολο, παραιτηθέντα από τα Συνοδικά του καθήκοντα για λόγους υγείας.
- Ἐνημέρωσε τη Δ.Ι.Σ. σχετικά με την Παραίτηση από τον Θρόνο του, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Στεφάνου, η οποία υπεβλήθη για λόγους υγείας και γήρατος. Η Δ.Ι.Σ. έκανε ομοφώνως αποδεκτή την παραίτηση του γέροντος Ιεράρχου. Ο Μακαριώτατος επαίνεσε την ποιμαντορία του πολιού Ιεράρχου ο οποίος επί 47 έτη αγωνίσθηκε για την ποιμαντική πρόοδο της Ιεράς Μητροπόλεως Τριφυλίας και Ολυμπίας.
- Ἐνημέρωσε το Σώμα λεπτομερώς για την Επίσημη επίσκεψή του στον Πάπα Βενέδικτο τον ΙΣΤ στή Ρώμη και εξήρε την σημασία της συναντήσεως καθώς και τα αναμενόμενα αποτελέσματα από την μελλοντική συνεργασία σε κοινωνικά θέματα. Περί της επισκέψεως διεξήχθη διεξοδική συζήτηση, επί δε της διαδικασίας η οποία ετηρήθη διεφώνησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Φιλίππων κ. Προκόπιος και Περιστερίου κ. Χρυσόστομος.

Β. Τέλος η Δ.Ι.Σ. συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.



Εκ του Γραφείου Τυπου της Ιεράς Συνόδου