ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


Δελτία Τύπου της Ιεράς Συνόδου

Προηγούμενη σελίδα | Εκτύπωση


Δ΄ Συνεδρία της Δ. Ι. Σ. (7/9/2006)
(7/9/2006).

Συνήλθε σήμερα Πέμπτη, 7.9.2006, στην τέταρτη Συνεδρία Της για το μήνα Σεπτέμβριο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 150ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστοδούλου.
Κατά την σημερινή Συνεδρία :
Α. Η Δ.Ι.Σ. ενημερώθηκε :
- Από την Έκθεση της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος, σχετικά με την πραγματοποιηθείσα Ημερίδα, στην Αθήνα την 22α Μαΐου 2006, αφιερωμένη στο θέμα της νεοελληνικής γλώσσας και ειδικώτερα στον τονισμό αυτής, με κεντρικόν θέμα : «Μονοτονικό : εμπειρία 24 ετών».
- Β. Η Δ.Ι.Σ. αποφάσισε :
- Την ανάθεση στην Ειδική Συνοδική Επιτροπή Παρακολουθήσεως Ευρωπαϊκών Θεμάτων της πραγματοποιήσεως εκδηλώσεως, εκδόσεως η άλλου τι με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 50 χρόνων από της πρώτης συλλήψεως της ιδέας της δημιουργίας της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας (Ε.Ο.Κ.) και της Ευρωπαϊκής Ενώσεως (Ε.Ε.).
- Την ανάθεση στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Χρυσόστομο της μελέτης των ποιμαντικών προβλημάτων που προκύπτουν από τη μετανάστευση αλλοθρήσκων οικονομικών προσφύγων.
Την ανάθεση στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλο της μελέτης του προβλήματος του αλκοολισμού και των επιπτώσεών του στην κοινωνία.
Γ. Τέλος η Δ.Ι.Σ. συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.


Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου