ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


Δελτία Τύπου της Ιεράς Συνόδου

Προηγούμενη σελίδα | Εκτύπωση


Διημερίδα με θέμα "Η Ιερατική οικογένεια" οργανώνει η Ι. Σ. στο Διορθόδοξο Κέντρο
(31/8/2006).

Διημερίδα με θέμα "Η Ιερατική Οικογένεια" οργανώνει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστοδούλου στις 1 και 2 Σεπτεμβρίου 2006 στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ι. Μ. Πεντέλης.
Οι εργασίες της Διημερίδος, φορεύς διοργανώσεως της οποίας είναι η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Γάμου και Οικογένειας, θα αρχίσουν στις 17.00 με εισήγηση του Προέδρου της Επιτροπής, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και χαιρετισμό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστοδούλου ο οποίος θα κηρύξει και την έναρξη των εργασιών. Θα ακολουθήσουν οι ενημερωτικές εισηγήσεις:
α) «Ο υποψήφιος Ιερέας και η μέλλουσα σύζυγός του», από τον Σεβ. Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλο.
β) «Η Ιερατική οικογένεια εκτός των Ελληνικών συνόρων», από τους Πρεσβ. κ. Στέφανο Αλεξόπουλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Πρεσβ. κ. Δημήτριο Μπαθρέλο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.
γ) «Ψυχοδυναμικές και πνευματικές διαστάσεις του Ιερατικού ζεύγους», από τον Πρωτοπρ. κ. Βασίλειο Θερμό.
δ) «Η ματιά της πρεσβυτέρας», από τις Πρεσβυτέρες κ. Νικολέττα Γκαραγκούνη, οδοντίατρο, της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως, κ. Φωτεινή Καλλιακμάνη, Θεολόγο, της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και η κ. Ελισάβετ Γανωτή, Δημ. Υπάλληλος, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
ε) «Από την πλευρά των παιδιών», με ομιλητές τρία παιδιά ιερέων, τους κ. Κωνσταντίνο Μπλάθρα, Θεολόγο - Δημοσιογράφο, κ. Βασιλική Κέλπη, Πτυχ. ΤΕΙ Ηλεκτρονικής και κ. Σωτήριο Κωστάκη, Αξιωματικό του Ελληνικού Στρατού.
στ) « Σχέσεις Ιερατικού ζεύγους και Επισκόπου», με ομιλητή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο.
Μετά από κάθε εισήγηση θα ακολουθεί συζήτηση επ' αυτής. Η Ημερίδα θα κλείσει με γενική συζήτηση, διατύπωση προτάσεων και εξαγωγή συμπερασμάτων.
Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου