ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


Δελτία Τύπου της Ιεράς Συνόδου

Προηγούμενη σελίδα | Εκτύπωση


Η Ιερά Σύνοδος τιμά με Ημερίδα στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής τα 180 χρόνια από την Έξοδο του Μεσολογγίου
(6/4/2006).

Συμπληρώνονται εφέτος 180 χρόνια από την ένδοξη ώρα της Ελληνικής Ιστορίας : την ηρωική έξοδο του Μεσολογγίου. Πρόκειται για ένα γεγονός που έδειξε το ανυπέρβλητο μεγαλείο της αδούλωτης ψυχής των Ελλήνων, οι οποίοι γνωρίζουν να αντιστέκονται σε κάθε ξένο δυνάστη, να θυσιάζονται περνώντας από τη ζωή στην αθανασία, αψηφώντας το θάνατο.
Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, θέλοντας να προβάλει και να τιμήσει την ιερή αυτή επέτειο διοργανώνει την Δευτέρα 10 Απριλίου 2006 και ώρα 6 μ.μ. το απόγευμα σχετική Εκδήλωση-Ημερίδα στην Αίθουσα του Ιστορικού και Εθνικού Μουσείου Αθηνών-Μέγαρο Παλαιάς Βουλής (οδός Σταδίου 13).
Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας θα ομιλήσει επίκαιρα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Χριστόδουλος και ο Καθηγητής κ. Γρηγόριος Κωσταράς με θέμα : «Ώρες Εξόδου, ακίνητοι αιώνες». Επίσης η Ορχήστρα Δωματίου του Δήμου Αθηναίων υπό την διεύθυνση του κ. Ελευθερίου Καλκάνη θα παρουσιάσει σε πρώτη εκτέλεση το έργο : «Αφανών Ηρώων Ωδή – Συμφωνικόν ποίημα Περί Ελευθερίας» του Συνθέτη κ. Γεωργίου Βούκανου σε ποίηση κ. Δημητρίου Ρουμπάνη και θα συμμετάσχει και η Χορωδία του Δήμου της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου.


Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου