ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


Δελτία Τύπου της Ιεράς Συνόδου

Προηγούμενη σελίδα | Εκτύπωση


Εκδήλωση με θέμα: «Η περίοδος από την Άλωση έως το 1821 στο έργο του Κωνσταντίνου Δεσποτόπουλου»
(7/2/2021).

Σήμερα, Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών διοργάνωσε εσπερίδα στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος του Κοττάκη, επί της οδού Κυδαθηναίων στην Πλάκα, με θέμα: «Η περίοδος από την Άλωση έως το 1821 στο έργο του Κωνσταντίνου Δεσποτόπουλου». Η εκδήλωση αυτή συμπεριλαμβάνεται στο Πρόγραμμα των Συνοδικών και Περιφερειακών εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Την έναρξη της εκδηλώσεως έκανε η κ. Δέσποινα Τσάτσου- Μυλωνά, ενώ ομιλητές ήταν ο κ. Χρήστος Μπαλόγλου, Δρ οικονομικών επιστημών, με θέμα «Ο Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος και η Ελληνική Επανάσταση του 1821» και ο κ. Γεώργιος Τσούτσος, πολιτικός και ιστορικός επιστήμων, με θέμα «Οι θέσεις του Κωνσταντίνου Δεσποτόπουλου σε καίρια ζητήματα σχετικά με την Ελληνική Επανάσταση του 1821».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 16:00. Αναμεταδόθηκε από τους διαδικτυακούς ιστότοπους www.ekklisia1821.gr, www.metamorfosis-sotiros.org και συντονιστής της ήταν ο Ι. Προιστάμενος του Ι. Ναού, Αρχιμ. Βαρθολομαίος Αντωνίου- Τριανταφυλλίδης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον διαδικτυακό ιστότοπο www.ekklisia1821.gr καθώς και τους αντίστοιχους λογαριασμούς στο Facebook, στο Instagram, στο YouTube και στο Twitter, που η Εκκλησία της Ελλάδος ειδικώς δημιούργησε για το σύνολο των επετειακών δράσεων.

Εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος