ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


Δελτία Τύπου της Ιεράς Συνόδου

Προηγούμενη σελίδα | Εκτύπωση


Δεύτερη συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Αύγουστο
(28/8/2018).

Συνήλθε σήμερα, Τρίτη 28 Αυγούστου, η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 161ης Συνοδικής Περιόδου, στη δεύτερη Συνεδρία Της για τον μήνα Αύγουστο, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά τη σημερινή Συνεδρία:

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Στο τέλος της σημερινής Συνεδρίας ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τα Συνοδικά Μέλη της απερχόμενης 161ης Συνοδικής Περιόδου για την άριστη συνεργασία και τον τρόπο που από κοινού αντιμετώπισαν τα ανακύψαντα θέματα.

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος εξέφρασε εκ μέρους των Σεβασμιωτάτων Συνοδικών προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο τις ευχαριστίες αυτών για τον ψύχραιμο και συνετό τρόπο διαχείρισης των κατά καιρούς ανακυψάντων ζητημάτων και για τον διδακτικό και καθοδηγητικό λόγο του. Επίσης ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο Αρχιγραμματέα και τους Γραμματείς της Ιεράς Συνόδου.

Η επόμενη Συνεδρία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της 162ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την νέα σύνθεσή της, ορίσθηκε για το χρονικό διάστημα από της 4ης έως και της 6ης Σεπτεμβρίου 2018.

Τέλος, η Δ.Ι.Σ. ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.


Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου