ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


Δελτία Τύπου της Ιεράς Συνόδου

Προηγούμενη σελίδα | Εκτύπωση


Τρίτη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Μάρτιο
(11/3/2010).

Συνήλθε σήμερα Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2010, στην τρίτη Συνεδρία Της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε από την έκθεση, που υπέβαλε η Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη» της Εκκλησίας της Ελλάδος, σχετικά με το έργο της κατά το τελευταίο δίμηνο.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ενημέρωσε τους Συνοδικούς Αρχιερείς για την δεύτερη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας ύψους 17 τόνων προς την σεισμόπληκτη Αϊτή. Η ανθρωπιστική βοήθεια, της οποίας την ευθύνη είχε η Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη», περιλαμβάνει 4.620 κιλά ζυμαρικά, 4.780 κιλά ρύζι, 2.940 κουτιά γάλακτος, 1.640 κιλά κονσέρβες, 3 τόνους αλεύρι, και 1.800 κιλά ζάχαρη. Η Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη» βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Ιερά Μητρόπολη Μεξικού, την Κυβέρνηση της Αϊτής και τους «Γιατρούς του Κόσμου», εξετάζοντας και νέους τρόπους παρέμβασης για την ανακούφιση των πληγέντων.

Μετά από πρόταση του Μακαριωτάτου, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενέκρινε την ανέγερση δύο Σχολείων στην περιοχή της Αϊτής, με χρήματα τα οποία προήλθαν από την δισκοφορία που διενήργησε η Εκκλησία της Ελλάδος στους Ιερούς Ναούς της.

Τέλος η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, ενέκρινε αποσπάσεις Κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδος σε Ιερές Μητροπόλεις του εξωτερικού και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος θα συνεχίσει τις εργασίες της αύριο Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010.


Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου.