ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


Δελτία Τύπου της Ιεράς Συνόδου

Προηγούμενη σελίδα | Εκτύπωση


Δεύτερη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Μάρτιο
(10/3/2010).

Συνήλθε σήμερα Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010, στην δεύτερη Συνεδρία Της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος ενημέρωσε την Διαρκή Ιερά Σύνοδο για την συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κ. Άννα Διαμαντοπούλου, και μετέφερε τις απόψεις του Υπουργείου σχετικά με την Εκκλησιαστική Εκπαίδευση, για την λήψη επιβεβλημένων μέτρων με σκοπό την καλύτερη λειτουργία τους εντός των συγχρόνων δεδομένων. Το θέμα θα συζητηθεί στην αυριανή συνάντηση με τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες, στις περιφέρειες των οποίων λειτουργούν Εκκλησιαστικά Σχολεία, και η Διαρκής Ιερά Σύνοδος θα λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος απεφάσισε να αποστείλει παραινετική και επιστηρικτική Εγκύκλιο, η οποία θα απευθύνεται στον πιστό Λαό και θα αναγνωσθεί σε όλους τους Ιερούς Ναούς, την Ε´ Κυριακή των Νηστειών, σχετικά με την αντιμετώπιση της παγκόσμιας κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, η οποία δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα και προκαλεί πόνο στο Λαό.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενέκρινε τις προτάσεις των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Βαρθολομαίου ως Τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως και Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου ως Τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, που σχετίζονται με την διοργάνωση και λειτουργία των αρτισυστάτων Ιερών Μητροπόλεων.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος εξετάσασα την εκλογή του νέου Ηγουμενοσυμβουλίου της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, απεφάσισε την μη έγκριση της εκλογής, ως μη νομίμου και κανονικής.

Τέλος η Δ.Ι.Σ. συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.


Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου.