ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


Δελτία Τύπου της Ιεράς Συνόδου

Προηγούμενη σελίδα | Εκτύπωση


Ημερίδα της Ιεράς Συνόδου για Ευρωπαϊκά Θέματα
(30/3/2009).

Η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Παρακολουθήσεως Ευρωπαϊκών Θεμάτων της Εκκλησίας της Ελλάδος με την συνεργασία α) της Αντιπροσωπείας της Ε. Ε. στην Αθήνα και β) του Γραφείου της Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, διοργανώνει Ημερίδα, η οποία θα γίνει για την ενημέρωση των Κληρικών και των Εκκλησιαστικών Υπαλλήλων - Στελεχών των Ιερών Μητροπόλεων της Πελοποννήσου και των Νησιών του Ιονίου και του Αιγαίου Πελάγους πάνω σε θέματα θεσμικά της λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ενώσεως σήμερα.

Θέμα της Ημερίδας είναι: "Ο Διαπολιτισμικός Διάλογος",και θα πραγματοποιηθεί στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ιερά Μονή Πεντέλης την Τρίτη 31 Μαρτίου ε.ε. με ώρα ενάρξεως 09.00'.

Στην διάρκεια των εργασιών, μηνύματα προς τους Συνέδρους θα απευθύνουν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο Πρόεδρος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, οι Διευθυντές των Αντιπροσωπειών της Ε.Ε. και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ.κ. Ιερόθεος Παπαδόπουλος και Γιώργος Κασιμάτης και άλλοι.

Εισηγήσεις στην Ημερίδα θα κάνουν:
α) ο κ. Γιώργος Κασιμάτης, Διευθυντής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, με θέμα:«Ο Διαπολιτισμικός Διάλογος ως βασικός συντελεστής στην κοινωνική συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης»,
β) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, Πρόεδρος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Παρακολουθήσεως Ευρωπαϊκών Θεμάτων, με θέμα:«Η διαφορετικότητα των Μελών-Κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η προσφορά της Εκκλησίας μας» και
γ) ο κ. Ιωάννης Λιάκος, Διευθύνων Σύμβουλος της Ανωνύμου Εταιρείας της Εκκλησίας της Ελλάδος (Σ.Υ.Μ.Ε.ΑΝ.),με θέμα:«Το Εθνικό Πλαίσιο αναφοράς Ε.Σ.Π.Α. 2007-2013».
Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Την Ημερίδα θα παρακολουθήσουν Κληρικοί και Εκκλησιαστικοί Υπάλληλοι των Ιερών Μητροπόλεων Πελοποννήσου και των Νησιών του Ιονίου και του Αιγαίου Πελάγους .


Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου