ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


Δελτία Τύπου της Ιεράς Συνόδου

Προηγούμενη σελίδα | Εκτύπωση


Ημερίδα στις Σέρρες για Ευρωπαϊκά Θέματα
(16/2/2009).

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΘΕΜΑΤΑΗ Ειδική Συνοδική Επιτροπή Παρακολουθήσεως Ευρωπαϊκών Θεμάτων της Εκκλησίας της Ελλάδος με την συνεργασία α) της Αντιπροσωπείας της Ε. Ε. στην Αθήνα και β) του Γραφείου της Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, διοργανώνει Ημερίδα, η οποία θα φιλοξενηθεί από την Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης, για την ενημέρωση των Κληρικών και των Εκκλησιαστικών Υπαλλήλων - Στελεχών των Ιερών Μητροπόλεων Βορείου Ελλάδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, πάνω σε θέματα θεσμικά της λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ενώσεως σήμερα.
Θέμα της Ημερίδας είναι: "Ο Διαπολιτισμικός Διάλογος",και θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο "ΕΛΠΙΣ RESORT” στην πόλη των Σερρών την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου ε.ε. με ώρα ενάρξεως 09.00'.
Στην διάρκεια των εργασιών, μηνύματα προς τους Συνέδρους θα απευθύνουν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο Πρόεδρος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, ο οικείος Ιεράρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, οι Διευθυντές των Αντιπροσωπειών της Ε.Ε. και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ.κ. Ιερόθεος Παπαδόπουλος και Γιώργος Κασιμάτης και άλλοι.
Εισηγήσεις στην Ημερίδα θα κάνουν:
α) ο κ. Γιώργος Κασιμάτης, Διευθυντής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, με θέμα:«Ο Διαπολιτισμικός Διάλογος ως βασικός συντελεστής στην κοινωνική συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης»,
β) ο κ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Μέλος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Παρακολουθήσεως Ευρωπαϊκών Θεμάτων, με θέμα:«Η διαφορετικότητα των Μελών-Κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η προσφορά της Εκκλησίας μας» και
γ) ο κ. Ιωάννης Λιάκος, Διευθύνων Σύμβουλος της Ανωνύμου Εταιρείας της Εκκλησίας της Ελλάδος (Σ.Υ.Μ.Ε.ΑΝ.),με θέμα:«Το Εθνικό Πλαίσιο αναφοράς Ε.Σ.Π.Α. 2007-2013».
Θα ακολουθήσει συζήτηση.
Την Ημερίδα θα παρακολουθήσουν Κληρικοί και Εκκλησιαστικοί Υπάλληλοι των Ιερών Μητροπόλεων Μακεδονίας και Θράκης.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου