ΑΡΧΕΙΟ ΕΓΚΥΚΛΙΩΝ


Εγκύκλιοι της Ιεράς Συνόδου

Προηγούμενη σελίδα | Εκτύπωση


Επίσκεψη του Μακαριωτάτου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο
(6/5/2008).

Επίσημη Ειρηνική Επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο θα πραγματοποιήσει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, από 9 έως 12 Μαΐου 2008.

Η επίσημη Δοξολογία για την υποδοχή του Μακαριωτάτου θα τελεστεί την Παρασκευή 9/5/2008 και ώρα 11:30 π.μ. στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Αμέσως μετά, ο Μακαριώτατος κ.κ. Ιερώνυμος θα ανέλθει στην αίθουσα του Θρόνου όπου και θα γίνουν οι επίσημες προσφωνήσεις.

Το Σάββατο 10 Μαΐου ε.ε. και ώρα 10:00 π.μ. θα πραγματο-ποιηθούν Διμερείς Συνομιλίες, μεταξύ των εκπροσώπων των δύο Εκκλησίων.

Το απόγευμα ώρα 17:30 μ.μ. θα τελεσθεί Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πύλης Ανδριανουπόλεως.

Η επίσκεψη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου θα ολοκληρωθεί με Πατριαρχικό και Αρχιεπισκοπικό Συλλείτουργο, το οποίο λόγω της εορτής των Μυροφόρων και σύμφωνα με τα καθιερωμένα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, θα τελεστεί στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή, την Κυριακή 11 Μαΐου 2008.

Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο θα συνοδεύουν στην Κωνσταντινούπολη οι Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί Ιεράρχες: Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Προκόπιος, Ιωαννίνων κ. Θεόκλητος, Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος, Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιος και άλλα Εκκλησιαστικά υπηρεσιακά πρόσωπα.



Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου