ΑΡΧΕΙΟ ΕΓΚΥΚΛΙΩΝ


Εγκύκλιοι της Ιεράς Συνόδου

Προηγούμενη σελίδα | Εκτύπωση


Ημερίδα με θέμα την Ποιμαντική αντιμετώπιση των Μουσουλμάνων Μεταναστών
(17/12/2007).

Ημερίδα με θέμα: "Ποιμαντική αντιμετώπιση των Μουσουλμάνων Μεταναστών, (Αναζητώντας τρόπους συνύπαρξης) ", πραγματοποιείται αύριο, Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2007, με ώρα ενάρξεως την 10 πρωινή κατόπιν, εγκρίσεως της Ιεράς Συνόδου, από την Ειδική Συνοδική Επιτροπή Μεταναστών, Προσφύγων και Παλιννοστούντων. Η Ημερίδα θα λάβει χώρα στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου, οδός Εθνικής Αντιστάσεως 96, Περιστέρι.

Την έναρξη της Ημερίδος θα κηρύξει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Χρυσόστομος ο οποίος θα απευθύνει και χαιρετισμό.

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Αρχιμανδρίτης κ. Τιμόθεος Άνθης θα κάνει την εισαγωγική ομιλία και θα ακολουθήσουν, οι ομιλίες: α) " Ισλαμικό πανόραμα: δειγματοληπτική προσέγγιση στο Ισλάμ " από τον Ελλογιμώτατο Καθηγητή κ. Μιχαήλ Μαριόρα, β) "Παρουσίαση της καταγραφής των τόπων λατρείας των μουσουλμάνων μεταναστών στην Αττική ", από τον κ. Άχμετ Μωαβία, γ) "Παρουσίαση των αποτελεσμάτων των Ορθοδόξων ενοριακών συναντήσεων με μουσουλμάνους μετανάστες, (καλές πρακτικές ποιμαντικής αντιμετωπίσεως) " από τον Αιδεσιμολογιώτατο π. Γεώργιο Γανωτή. Μετά τις εισηγήσεις θα ακολουθήσει συζήτηση.

Την Ημερίδα θα παρακολουθήσουν οι Εφημέριοι του Λεκανοπεδίου.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου