ΑΡΧΕΙΟ ΕΓΚΥΚΛΙΩΝ


Εγκύκλιοι της Ιεράς Συνόδου

Προηγούμενη σελίδα | Εκτύπωση


Δεύτερη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Νοέμβριο
(15/11/2007).

Συνήλθε σήμερα Πέμπτη 15.11.2007, στην δεύτερη Συνεδρία Της για το μήνα Νοέμβριο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 151ης Συνοδικής Περιόδου, του Μακαριωτάτου Προέδρου, Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστοδούλου απουσιάζοντος, προεδρεύοντος δε του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία:

Α. Η Δ.Ι.Σ. επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Β. Η Δ.Ι.Σ. ενέκρινε:
- Αίτημα του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου περί της συνδρομής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για δωρεάν χορήγηση σε Ιερούς Ναούς των κατά τόπους Ορθοδόξων Κοινοτήτων του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων πλήρους σειράς λειτουργικών βιβλίων στην ελληνική γλώσσα.
- Τον κατάλογο των δικαιούχων του επιδόματος για το τρίτο τέκνο στη Θράκη, για το δίμηνο Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου 2007. Οι οικογένειες που θα λάβουν το επίδομα είναι 879 και το ποσό ανέρχεται στα 196.234,00 ₠.
- Πρόταση της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Θείας και Πολιτικής Οικονομίας και Οικολογίας για πραγματοποίηση Εσπερίδας στην πυροπαθή Ιερά Μητρόπολη Ηλείας με θέμα: «Πολιτισμός και Φυσικό Περιβάλλον», στις 2.12.2007 στον Πύργο.
- Πρόταση της Επιτροπής επί της Βιοηθικής για την διοργάνωση σεμιναρίου με τίτλο: «HOSPICE (Κέντρο Περίθαλψης Ασθενών σε Τελικό Στάδιο)», τόν προσεχή Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2008, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Βιοϊατρικής Ηθικής Αθηνών, με σκοπό την μελέτη των προβλημάτων τα οποία σχετίζονται με τους ασθενείς τελικού σταδίου, δεδομένου ότι μόλις τον παρελθόντα Αύγουστο ψηφίσθηκε στην Χώρα μας το σχετικό νομικό πλαίσιο λειτουργίας τέτοιων κέντρων.

Γ. Η Δ.Ι.Σ. ενημερώθηκε:
- Από τον κ. Κωνσταντίνο Σκαρίπα, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ανωνύμου Εταιρείας Διαχειρίσεως Υποστηρίξεως Επιχειρήσεων και Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων, Μελετών και Έργων, περί της πορείας και του προγραμματισμού αυτής.

Δ. Επίσης στην Ιερά Σύνοδο διεξήχθη ευρεία συζήτηση για τις δραστηριότητες της Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη» και διατυπώθηκαν από τους Σεβασμιώτατους Συνέδρους ποικίλες απόψεις. Τελικώς αποφασίσθηκε να εξετασθεί το θέμα διεξοδικότερα και επί τη βάσει των νομικών δεδομένων κατά τις πρώτες Συνεδρίες του νέου έτους.

Ε. Τέλος η Δ.Ι.Σ. συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.


Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου