ΑΡΧΕΙΟ ΕΓΚΥΚΛΙΩΝ


Εγκύκλιοι της Ιεράς Συνόδου

Προηγούμενη σελίδα | Εκτύπωση


ΙΘ΄ Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας
(29/10/2007).

Με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος πραγματοποιείται, υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστοδούλου και με την φιλοξενία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, από 29 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου 2007, στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου, στο Ν. Προκόπι Ευβοίας, η ΙΘ΄ Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητρο-πόλεων για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας, με θέμα: «Εσωτερισμός».

Στην Συνδιάσκεψη συμμετέχουν Ορθόδοξες Αυτοκέ-φαλες Εκκλησίες και οι Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Κρήτης, με ειδικούς Εντεταλμένους για θέματα αιρέσεων.

Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο Προεδρεύων της Συνδιασκέψεως, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως & Πρεβέζης κ. Μελέτιος. Εν συνεχεία θα αναγνωστούν τα Μηνύματα των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών και θα ακολουθήσει εισαγωγική ομιλία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, με θέμα: «Ο Ιησούς Χριστός, η αποκεκαλυμμένη Σοφία του Θεού».


Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου