ΑΡΧΕΙΟ ΕΓΚΥΚΛΙΩΝ


Εγκύκλιοι της Ιεράς Συνόδου

Προηγούμενη σελίδα | Εκτύπωση


Δεύτερη Συνεδρία Της Δ.Ι.Σ για το μήνα Οκτώβριο
(5/10/2007).

Συνήλθε σήμερα Παρασκευή 5.10.2007, στην δεύτερη Συνεδρία Της για το μήνα Οκτώβριο, η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 151ης Συνοδικής Περιόδου, του Μακαριωτάτου Προέδρου, Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πασης Ελλάδος κ. Χριστοδούλου απουσιάζοντος, προεδρεύοντος δε του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Προκοπίου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία:

Α. Η Δ.Ι.Σ. επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Β. Η Δ.Ι.Σ. ενημερώθηκε από έκθεση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου σχετικά με την Τρίτη Ευρωπαϊκή Οικουμενική Συνάντηση, η οποία έγινε στο Sibiu της Ρουμανίας από 4-9 Σεπτεμβρίου 2007.

Γ. Η Δ.Ι.Σ. αποφάσισε:
- Κατόπιν αναφοράς του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου σχετικά με την υπόθεση της Ιεράς Μονής Αγίων Κηρύκου και Ιουλίττης Σιδηροκάστρου και της Αδελφότητος αυτής, να εκφράσει τη στήριξή Της προς αυτόν για τις ως τώρα ενέργειές του και καλεί για τελευταία φορά τις Μοναχές να αποδείξουν την μεταμέλειά τους και να εκφράσουν εμπράκτως την υπακοή τους στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη τους.

- Τήν συμμετοχή της Εκκλησίας της Ελλάδος με Παρατηρητή στην συνάντηση του Global Christian Forum στο Limuru της Κένυας από 6 έως 9 Νοεμβρίου 2007.
- Την συμμετοχή της Εκκλησίας της Ελλάδος στην ετήσια συνάντηση των Γραμματέων των Εκκλησιών για θέματα Εκκλησίας και Κοινωνίας στη Leuvain, από 10 έως 12 Οκτωμβρίου 2007.
- Την συμμετοχή της Εκκλησίας της Ελλάδος στο συγκληθησόμενο 5ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα "Διάλογος Πολιτισμών", στη Ρόδο, από 10 - 14 Οκτωβρίου 2007.

Δ. Ἡ Δ.Ι.Σ. ενέκρινε:
- Τήν σύσταση και λειτουργία Εκκλησιαστικού Ιδρύματος υπό την επωνυμία: «ΓΕΝΙΚΟΝ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΝ ΤΑΜΕΙΟΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΕΩΣ», καθώς και τον σχετικό Κανονισμό.
- Τήν σύσταση και λειτουργία Εκκλησιαστικού Ιδρύματος υπό την επωνυμία : «ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΝ ΜΟΥΣΕΙΟΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΕΩΣ», καθώς και τον σχετικό Κανονισμό.

Ε. Τέ¬λος η Δ.Ι.Σ. συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Μετά το πέρας της Συνεδρίας, στις 13.30, την Ιερά Σύνοδο επισκέφθηκε Εθιμοτυπικώς, ο Εξοχώτατος Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Δημήτριος Σιούφας.





Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου