ΑΡΧΕΙΟ ΕΓΚΥΚΛΙΩΝ


Εγκύκλιοι της Ιεράς Συνόδου

Προηγούμενη σελίδα | Εκτύπωση


Στήριξη των πυροπαθών από την Ι.Σ.
(25/9/2007).

Συνεδρίασε σήμερα η ορισθείσα υπό της Ιεράς Συνόδου Επιτροπή Διαχειρίσεως του Ταμείου της Εκκλησίας για τους Πυροπαθείς. Η Επιτροπή αποτελείται από τους Σεβασμιωτά- τους Μητροπολίτες Περιστερίου κ. Χρυσόστομο, μέλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου του παρελθόντος Συνοδικού έτους, Ηλείας κ. Γερμανό, μέλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου του παρόντος Συνοδικού έτους, και Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο, Πρόεδρο της Συνοδικής Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας και Ευποιΐας, με Γραμματέα τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Τιμόθεο Άνθη.

Κατά την συνεδρία η Επιτροπή έλαβε γνώση των εκθέσεων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών των πυροπαθών περιοχών περί των άμεσων αναγκών τους και αποφάσισε τα ακόλουθα:

α) την Συνεργασία της Εκκλησίας, δια των επιχωρίων Σεβ. Μητροπολιτών με τις τοπικές και κρατικές αρχές για την από κοινού αποκατάσταση των πυροπαθών αδελφών μας,
β) την ανέγερση (10) δέκα βρεφονηπιακών σταθμών στις πυρόπληκτες περιοχές, και

γ) την επιχορήγηση των πυροπαθών Ιερών Μητροπόλεων με το ποσό των 140.000 € ως πρώτη δόση, για την αντικατάστα-ση ζωικού κεφαλαίου, αγροτικών εργαλείων, αρδευτικών συγκροτημάτων και την αγορά ζωοτροφών.


Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου