ΑΡΧΕΙΟ ΕΓΚΥΚΛΙΩΝ


Εγκύκλιοι της Ιεράς Συνόδου

Προηγούμενη σελίδα | Εκτύπωση


Θρονική εορτή για την Ιερά μνήμη του Αγίου Αποστόλου Παύλου
(27/6/2007).

Την Παρασκευή 29 Ιουνίου, τιμάται η ιερά μνήμη του Πρωτοκορυφαίου Αποστόλου Παύλου, κατά την οποία η Αγιωτάτη Εκκλησία της Ελλάδος εορτάζει την Θρονική Εορτή της.

Την Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2007, θα τελεσθεί στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου Συνοδικός Εσπερινός. Τον Θείο Λογο θα κηρύξει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Σεραφείμ Καλογερόπουλος, Γραμματεύς της Συνοδικής Επιτροπής Θείας Λατρείας και Ποιμαντικού Έργου.

Το πρωί της εορτής θα τελεσθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών Συνοδική Θεία Λειτουργία. Κατά την Θεία Λειτουργία τον Θείο Λόγο θα κηρύξει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, μέλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Το απόγευμα (ώρα 19.00), στον Ιερό Βράχο του Αρείου Πάγου, θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ιερώνυμος Νικολόπουλος, Γραμματεύς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Σε όλες τις ως άνω τελετές θα προεξάρχει ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Σπυρίδων, Αντιπροέδρος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου