ΑΡΧΕΙΟ ΕΓΚΥΚΛΙΩΝ


Εγκύκλιοι της Ιεράς Συνόδου

Προηγούμενη σελίδα | Εκτύπωση


Περί της επισκέψεως του Μακαριωτάτου εις το Πατριαρχείον Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής
(7/6/2007).

Προσκεκλημένος του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου αναχωρεί το προσεχές Σάββατο 9 Ιουνίου 2007 για το Κάιρο ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος, συνοδευόμενος από Σεβασμιωτάτους Ιεράρχες και υπηρεσιακούς παράγοντες της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο Μακαριώτατος θα παραστεί στις επίσημες εορτές για τα θυρανοίξια του ανακαινισθέντος Ι. Ναού Αγίου Νικολάου Καΐρου και των εγκαινίων της ανακαινισθείσης Πατριαρχικής Επιτροπείας που θα λάβουν χώρα στο Κάιρο το πρωί της Κυριακής 10 Ιουνίου ε. ε.

Στο πλαίσιο της παραμονής του στην Αίγυπτο ο Μακαριώ-τατος θα επισκεφθεί την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Κάιρο, τον Ιερό Ναό της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ηλιούπολη Καΐρου και το Ελληνικό Τετράγωνο και θα παραστεί στην δεξίωση που θα παραθέσει ο Πρέσβυς της Ελλάδος στο Κάιρο κ. Παν. Βλασσόπουλος.

Την Δευτέρα 11 Ιουνίου ε. ε. ο Μακαριώτατος και η Συνοδεία του θα μεταβούν στην Αλεξάνδρεια. Στο πρόγραμμα της εκεί διαμονής των περιλαμβάνεται υποδοχή στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ξενάγηση στο Πατριαρχικό Μέγαρο, επίσκεψη στην Ι. Πατριαρχική Μονή του Αγίου Σάββα και στην Βιβλιοθήκη της Αλεξανδρείας.

Ο Μακαριώτατος θα επιστρέψει στην Αθήνα την Τρίτη 11 Ιουνίου.


Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου