ΑΡΧΕΙΟ ΕΓΚΥΚΛΙΩΝ


Εγκύκλιοι της Ιεράς Συνόδου

Προηγούμενη σελίδα | Εκτύπωση


Επίσκεψη του Μακαριωτάτου στην Εκκλησία της Κύπρου
(25/4/2007).

Επίσημη Ειρηνική Επίσκεψη στην Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Κύπρου θα πραγματοποιήσει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος, από 29 Απριλίου έως 6 Μαΐου 2007.

Η επίσημη Δοξολογία επί τη υποδοχή του Μακαριωτάτου θα τελεστεί την Δευτέρα 30/4/2007 στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Λευκωσίας, παρουσία του Προκαθημένου της Κυπριακής Εκκλησίας, Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Χρυσοστόμου Β και της περί Αυτόν Ιεράς Συνόδου, του Πρέσβεως της Ελλάδος στην Κύπρο, Κυβερνητικών Αξιωματούχων και του πιστού λαού της πόλης.

Αμέσως μετά, ο Μακαριώτατος κ. Χριστόδουλος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Τάσσο Παπαδόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Κατά τη διάρκεια της Επισήμου Επισκέψεώς του στην Κύπρο, ο Μακαριώτατος θα συναντηθεί με την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κύπρου και επιμέρους με τους Σεβ. Μητροπολίτες Κυρηνείας κ. Παύλο, Μόρφου κ. Νεόφυτο, Πάφου κ. Γεώργιο, Λεμεσού κ. Αθανάσιο και Κιτίου κ. Χρυσόστομο, στις έδρες τους.

Επίσης, ο Μακαριώτατος θα τελέσει τρισάγιο και θα καταθέσει στεφάνι στα «Φυλακισμένα Μνήματα» και στον Τύμβο της Μακεδονιτίσσης, στον τάφο του Αρχηγού της Ε.Ο.Κ.Α. Αντιστρατήγου Γεωργίου Γρίβα, στους τάφους των ηρωομαρτύρων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, στο Μαυσωλείο των αοιδίμων Αρχιεπισκόπου Κύπρου Κυπριανού, Πάφου Χρυσάνθου, Κιτίου Μελετίου και Κυρηνείας Λαυρεντίου και λοιπών Εθνομαρτύρων της 9ης Ιουλίου 1821, στον τάφο του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου και Εθνάρχου Μακαρίου Γ και στον ανδριάντα του ήρωος Γρηγορίου Αυξεντίου.

Θα επισκεφθεί, επίσης, τις Ιερές Μονές Κύκκου, Παναγίας Χρυσορροϊατίσσης, Αγίου Νεοφύτου, Σταυροβουνίου, Μαχαιρά και Αγίου Ηρακλειδίου.

Την Τρίτη 1η Μαΐου 2007 ο Μακαριώτατος θα ομιλήσει σε πανδημοτική συγκέντρωση στην Πάφο, την οποία διοργανώνει ο Σύλλογος «Ευαγόρας Παλληκαρίδης», με θέμα «Η Εθνική μας αυτοσυνειδησία, όρος επιβίωσής μας».

Στο πρόγραμμα του Μακαριωτάτου περιλαμβάνονται επισκέψεις στην Ιερατική Σχολή «Απόστολος Βαρνάβας», στο στρατόπεδο της Ελληνικής Δυνάμεως Κύπρου (ΕΛ.ΔΥ.Κ.) στην Μαλούντα, στην γραμμή αντιπαρατάξεως στη Δερύνεια και στο Πολιτιστικό Κέντρο της Κατεχόμενης Αμμοχώστου, καθώς και συνάντηση με τον Πρέσβη της Ελλάδος στην Κύπρο κ. Δημήτριο Ράλλη.

Η επίσκεψη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Χριστοδούλου θα ολοκληρωθεί με Συλλείτουργο που θα τελεστεί στον Ι. Ναό Ευαγγελισμού Παλουριωτίσσης Λευκωσίας, την Κυριακή 6 Μαΐου 2007, στη διάρκεια του οποίου ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος Β θα απονείμει στον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος το Παράσημο του Αποστόλου Βαρνάβα, την Ανώτατη Τιμητική διάκριση της Κυπριακής Εκκλησίας.

Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο θα συνοδεύουν στην Κύπρο Συνοδικοί Ιεράρχες και άλλοι Εκκλησιαστικοί παράγοντες.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου