ΑΡΧΕΙΟ ΕΓΚΥΚΛΙΩΝ


Εγκύκλιοι της Ιεράς Συνόδου

Προηγούμενη σελίδα | Εκτύπωση


Γ΄ Συνεδρία ΔΙΣ: Απρίλιος 2007
(20/4/2007).

Συνήλθε σήμερα Παρασκευή 20.4.2007, στην τρίτη Συνεδρία Της για το μήνα Απρίλιο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 150ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστοδούλου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία:

Α. Η Δ.Ι.Σ. επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Β. Ο Μακαριώτατος ενημέρωσε την Δ.Ι.Σ. για το αποτρόπαιο έγκλημα της σφαγής των τριών ανθρώπων στην Μαλάτια της Τουρκίας και ύστερα από διαλογική συζήτηση, η Δ.Ι.Σ. εξέφρασε την αγωνία Της για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θρησκευτικών ελευθεριών στη γειτονική χώρα. Η αγωνία της Εκκλησίας της Ελλάδος κορυφώνεται με το ενδεχόμενο τόσο των θρησκευτικών όσο και των πολιτικών κινήτρων της σφαγής καθώς το φρικτό γεγονός ακολουθεί μετά την δολοφονία του Ιταλού Καθολικού Ιερέα πέρυσι και του Τούρκου αρμενικής καταγωγής δημοσιογράφου τον περασμένο Ιανουάριο. Η Δ.Ι.Σ. εξέφρασε την ευχή οι δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού και του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας να οδηγήσουν στην διασφάλιση των θρησκευτικών ελευθεριών στην Τουρκία, προϋπόθεση απαραίτητη για τον εκδημοκρατισμό και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της.

Γ. Η Δ.Ι.Σ. ενημερώθηκε και συζήτησε διεξοδικά για το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη» στην οποία μετέχουν το Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος και η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Όλα τα Μέλη της Δ.Ι.Σ., ανεξαιρέτως, εξέφρασαν την στήριξή τους και την εμπιστοσύνη τους στο επιτελούμενο έργο της Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη». Με τα προγράμματα που υλοποιεί αυτός ο Οργανισμός, η Εκκλησία μας έχει εισέλθει για πρώτη φορά δυναμικά, με αυτή τη μορφή, μέσα στην ελληνική και όχι μόνο κοινωνία, διενεργώντας τομές και προσφέροντας, με τις καλύτερες ποιοτικές δυνατότητες, υπηρεσίες στην ανάπτυξη, την κοινωνική ενσωμάτωση και συνοχή καθώς και στην φιλανθρωπική εν γένει διακονία.

Δ. Τέλος η Δ.Ι.Σ. συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.



Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου