ΑΡΧΕΙΟ ΕΓΚΥΚΛΙΩΝ


Εγκύκλιοι της Ιεράς Συνόδου

Προηγούμενη σελίδα | Εκτύπωση


«Θρησκείες και Κοινωνία»
(20/4/2007).

Συνεχίζονται οι επιστημονικές συνάξεις του Παρατηρητηρίου Κοινωνικών Φαινομένων της Εκκλησίας της Ελλάδος, το οποίο φιλοξενείται στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού. Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Απριλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας στα Μελισσιάτικα. Το θέμα της φετινής συνάντησης θα είναι «Θρησκείες και Κοινωνία» και οι εργασίες θα αρχίσουν στις 9.00.

Στην επιστημονική αυτή συνάντηση, που αποτελεί ένα ουσιαστικό διάλογο ανάμεσα στη Θεολογία και την Κοινωνιολογία, θα μιλήσουν ο κ. Αντώνιος Παπαρίζος, Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα: «Κοινωνία και νέες μορφές θρησκευτικότητας» και ο κ. Πέτρος Βασιλειάδης, Καθηγητής Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με θέμα «Από την ενότητα της πρώτης χριστιανικής κοινότητας στη διάσπαση της σημερινής κοινωνίας». Σχόλια επί των εισηγήσεων θα κάνουν η κ. Νίκη Παπαγεωργίου, Επίκουρος Καθηγήτρια της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η κ. Βασιλική Γεωργιάδου, Επίκουρος Καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών.

Θα ακολουθήσει Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα: «Ποιός είναι ο λόγος των θρησκευτικών κοινοτήτων στη σύγχρονη κοινωνία;», στην οποία θα προεδρεύσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος και θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι από την Καθολική Εκκλησία (π. Paolo Perazzo), την Ευαγγελική Εκκλησία (Μελέτης Μελετιάδης) και την Ισραηλιτική Κοινότητα (Μάκης Μωυσής).

Το απόγευμα θα συνεχισθεί το Πρόγραμμα της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών με το θέμα: «Το Ισλάμ στην Ευρώπη σήμερα. Προκλήσεις και προοπτικές» (Στρoγγυλή Τράπεζα) και θα λάβουν μέρος οι: Ghaleb Bencheikh, παρουσιαστής της τηλεοπτικής εκπομπής «Ισλάμ» στη γαλλική τηλεόραση, Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Συνόδου των θρησκειών για την Ειρήνη (Γαλλία), Tahir Abbas, Πανεπιστήμιο Birmingham (Αγγλία), Andreas Renz, ειδικός σε θέματα οικουμενικού και διαθρησκειακού διαλόγου, Εντ. Υφηγητής Πανεπιστημίου Koblenz (Γερμανία), Aksin Somel, Καθηγητής Ιστορίας Πανεπιστημίου Sabanci (Κωνσταντινούπολη).

Για περισσότερες πληροφορίες
Κων. Ζορμπάς
τηλ. 2421061700
6944311778

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου