ΑΡΧΕΙΟ ΕΓΚΥΚΛΙΩΝ


Εγκύκλιοι της Ιεράς Συνόδου

Προηγούμενη σελίδα | Εκτύπωση


Τρίτη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Μάιο
(7/5/2009).

Συνήλθε σήμερα Πέμπτη, 7 Μαΐου 2009, στην τρίτη Συνεδρία Της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Κατόπιν η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε :
– Για τον Απολογισμό του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για το οικονομικό έτος 2008 και για το α´ τρίμηνο του 2009, τον οποίο υπέβαλε στο σώμα ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Αχαΐας κ. Αθανάσιος, Διευθυντής του Γραφείου. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, παρέπεμψε τον φάκελο στην Ε.Κ.Υ.Ο. προς ενημέρωσή της.
– Από την υποβληθείσα Έκθεση πεπραγμένων της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Παρακολουθήσεως Ευρωπαϊκών Θεμάτων, σχετικά με την τρίτη Ημερίδα για τα Στελέχη των Ιερών Μητροπόλεων Πελοποννήσου και Νήσων Αιγαίου και Ιονίου Πελάγους, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας, την 31η Μαρτίου 2009.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος όρισε :
– Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Χρυσόστομο, με αναπληρωτή αυτού τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, ως εκπροσώπους της Εκκλησίας μας στην μικτή Επιτροπή του Υπουργείου Τουριστικής Αναπτύξεως, για την περαιτέρω ανάπτυξη του Προσκηνυματικού Τουρισμού μεταξύ των χωρών Ελλάδος και Ρωσίας.
– Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ. Ιάκωβο, ως εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου, για τις εορταστικές εκδηλώσεις των Παυλείων 2009, που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας και Ναούσης.
– Τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Διαυλείας κ. Δαμασκηνό και τον Ελλογιμώτατο Καθηγητή κ. Αντώνιο – Αιμίλιο Ταχιάο, ως εκπροσώπους της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Συνέδριο και τις εορταστικές εκδηλώσεις, τις οποίες διοργανώνει η Ορθόδοξη Εκκλησία της Τσεχίας προς τιμήν των μεγάλων Θεσσαλονικέων Ιεραποστόλων Κυρίλλου και Μεθοδίου.

Τέλος η Δ.Ι.Σ. συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.


Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου