ΑΡΧΕΙΟ ΕΓΚΥΚΛΙΩΝ


Εγκύκλιοι της Ιεράς Συνόδου

Προηγούμενη σελίδα | Εκτύπωση


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Γ’ Ημερίδα για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης
(1/4/2009).

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία χθες Τρίτη 31 Μαρτίου ε.ε., στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ιερά Μονή Πεντέλης, η Γ’ Ημερίδα της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Παρακολουθήσεως των Ευρωπαϊκών Θεμάτων, υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την ενημέρωση των Κληρικών και των Συνεργατών των Ιερών Μητροπόλεων Πελοποννήσου και νησιών Αιγαίου και Ιονίου Πελάγους, σε συνεργασία με τα Γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Ελλάδα.

Οι εργασίες της Ημερίδας άρχισαν στις 9 π. μ. με μήνυμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ο οποίος μεταξύ άλλων ευχήθηκε: «όπως τα πορίσματα της Ημερίδας σταθούν αφορμή έντονου ποιμαντικού προβληματισμού και γίνουν ευκαιρίες για την ενεργοποίηση όλου του δυναμικού της Εκκλησίας, στα Ευρωπαϊκά ζητήματα».

Στη συνέχεια η κ. Μαρία Κανελλοπούλου έκανε χαιρετισμό εκ μέρους του Διευθυντή του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα κ. Ιερόθεου Παπαδόπουλου.

Ακολούθησαν οι εισηγήσεις:
α) του Προέδρου της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στο σκοπό των ενημερωτικών αυτών Ημερίδων της Ιεράς Συνόδου σε θέματα Ευρώπης, και όπως τόνισε: «είναι αναγκαίο να κατανοήσουμε ότι είμαστε Ευρωπαίοι πολίτες, και ότι σαν Έλληνες ανήκουμε στην μεγάλη οικογένεια που λέγεται Ευρώπη, στην οποία καλούμεθα όλοι να μάθουμε να συμβιώνουμε με τους άλλους».
β) του κ. Ιωάννη Κοκάλα υποδιευθυντή του Γραφείου της Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, ο οποίος ανέλυσε «την αναγκαιότητα της συμμετοχής των Ελλήνων στις Ευρωεκλογές κατά τον προσεχή Ιούνιο, για την ανάδειξη των Ελλήνων Ευρωβουλευτών, μέσω των οποίων η Ελλάδα θα είναι παρούσα στις εξελίξεις του Ευρωπαϊκού γίγνεσθαι».
γ) του κ. Ιωάννη Λιάκου, Διευθύνοντος Συμβούλου της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος «μεταξύ άλλων μίλησε για τις κρίσιμες παραμέτρους επιτυχίας της συμμετοχής της Εκκλησίας μας στο ΕΣΠΑ».

Μετά τις εισηγήσεις ακολούθησε συζήτηση και ερωτήσεις από τούς εκπροσώπους της Ιερών Μητροπόλεων.


Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου