ΑΡΧΕΙΟ ΕΓΚΥΚΛΙΩΝ


Εγκύκλιοι της Ιεράς Συνόδου

Προηγούμενη σελίδα | Εκτύπωση


Τρίτη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Μάρτιο
(11/3/2009).

Συνήλθε σήμερα Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2009, στην τρίτη Συνεδρία Της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενέκρινε :
– Μετά από πρόταση του Μακαριωτάτου Προέδρου, την σύσταση Εποπτεύουσας Επιτροπής που θα αποτελείται από πέντε πλέον διακεκριμένα και ευϋπόληπτα μέλη και θα εποπτεύει για την νόμιμη και έντιμη διαχείριση των χρημάτων, με τα οποία επιδοτείται η Εκκλησία για το πολιτιστικό και φιλανθρωπικό Της έργο (Ε.Σ.Π.Α.). Η Επιτροπή θα υποβάλλει κάθε εξάμηνο αναφορά στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο για τα πεπραγμένα της.
– Την συμμετοχή της Εκκλησίας της Ελλάδος στο διαχριστιανικό και διαπολιτισμικό Συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Πορτογαλία ( Lisboa-Fatima), από 4 έως 7 Ιουνίου 2009, με θέμα «Θρησκευτικός Τουρισμός».

Τέλος η Δ.Ι.Σ. συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Στη συνέχεια η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Διοικούσης Επιτροπής της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών, για τα πεπραγμένα της κατά την περίοδο Σεπτεμβρίου 2008 έως Μαρτίου 2009.

Μετά την σχετική ενημέρωση την οποία έκανε ο Γενικός Διευθυντής κ. Αντώνιος Ζαμπέλης, ο Μακαριώτατος Πρόεδρος και οι Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί, έθεσαν διάφορα ερωτήματα και έλαβαν διευκρινιστικές απαντήσεις για την όλη πορεία του Οργανισμού. Τέλος η Διαρκής Ιερά Σύνοδος εξέφρασε την ευαρέσκειά Της για το επιτελούμενο έργο και την εμπεριστατωμένη ενημέρωση.


Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου