ΑΡΧΕΙΟ ΕΓΚΥΚΛΙΩΝ


Εγκύκλιοι της Ιεράς Συνόδου

Προηγούμενη σελίδα | Εκτύπωση


Πρώτη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Φεβρουάριο
(3/2/2009).

Συνήλθε σήμερα Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2009, στην πρώτη Συνεδρία Της η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πασης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.

Ο Μακαριώτατος Πρόεδρος ενημέρωσε τους Σεβασμιωτάτους Συνοδικούς για την επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άρη Σπηλιωτόπουλου και του Υφυπουργού Παιδείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Πραγματοποιήθηκε συζήτηση για όλα τα εκκλησιαστικά θέματα και εξεφράσθησαν τόσον ο σεβασμός όσον και η διάθεση καλής συνεργασίας και από τις δύο πλευρές. Συμφωνήθηκε ότι θα υπάρξουν και περαιτέρω συναντήσεις συνεργασίας.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος όρισε την Επιτροπή για την έκδοση του Τιμητικού Τόμου για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο κυρό Χριστόδουλο, αποτελουμένη από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο ως Πρόεδρο, Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο και τους Ελλογιμωτάτους Καθηγητές κ. Σπυρίδωνα Τρωιάνο και κ. Σπυρίδωνα Κοντογιάννη. Γραμματέας της Επιτροπής ορίσθηκε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ιγνάτιος Σάπιος.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενέκρινε :
– Την μεταφορά του Τιμίου Λειψάνου της δεξιάς χειρός του Μεγάλου Βασιλείου, στο Βουκουρέστι, προς ευλογία και αγιασμό του χριστεπωνύμου πληρώματος της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Ρουμανίας. Το ιερό Λείψανο θα συνοδεύσει Τριμελής Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος, και θα συμμετάσχει στις εορταστικές και τιμητικές εκδηλώσεις του Πατριαρχείου Ρουμανίας, το οποίο αφιέρωσε το 2009 στην μνήμη των Αγίων Καππαδοκών Πατέρων.
– Την διοργάνωση του εορτασμού της «Εβδομάδος Εξωτερικής Ιεραποστολής» από 8 έως 14 Μαρτίου 2009, για την προβολή και την ενίσχυση του ιεραποστολικού έργου, κατόπιν προτάσεως της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.


Τέλος η Δ.Ι.Σ. συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.


Εκ του Γραφείου Τυπου της Ιεράς Συνόδου.