ΑΡΧΕΙΟ ΕΓΚΥΚΛΙΩΝ


Εγκύκλιοι της Ιεράς Συνόδου

Προηγούμενη σελίδα | Εκτύπωση


Τρίτη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Σεπτέμβριο
(4/9/2008).

Συνήλθε σήμερα Πέμπτη 4.9.2008, στην τρίτη Συνεδρία Της για το μήνα Σεπτέμβριο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 152ας Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πασης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία η Διαρκής Ιερά Σύνοδος :

Α. Επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Β. Ενέκρινε :
- την ίδρυση Ενορίας εντός της πόλεως και του Δήμου Κιλκίς υπό την επωνυμία «Ενορία Ιερού Ναού Αγίου Θεράποντος Κιλκίς» της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου.
- την σύσταση και λειτουργία Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, υπό την επωνυμία : «ΕΚΘΕΣΙΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ – ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ» και «ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΝ ΚΗΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟΝ».
- την τροποποίηση του Κανονισμού λειτουργίας Εκκλησιαστικής Υπηρεσίας υπό την επωνυμία : «ΓΕΝΙΚΟΝ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΝ ΤΑΜΕΙΟΝ» της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.
- αποσπάσεις Κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδος για την εξυπηρέτηση Ορθοδόξων Κοινοτήτων του Εξωτερικού.

Γ. Ἀποφάσισε να αναθέσει στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο, να ενημερώσει, κατά τις εργασίες της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, τον προσεχή Οκτώβριο, το Σώμα για τη θέση και την Απόφασή Της επί του θέματος των Βοηθών Επισκόπων.

Δ. Τέλος η Δ.Ι.Σ. συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Ε. Στό δεύτερο μέρος της σημερινής Συνεδρίας η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε από τον Γενικό Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο καθώς και από τον Πρόεδρο του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Εκκλησίας, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Ιωάννη Λιάκο, για την πορεία και το έργο των Οργανισμών αυτών. Ο Μακαριώτατος Πρόεδρος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους ανωτέρω για την ενημέρωση του Σώματος.


Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου