ΑΡΧΕΙΟ ΕΓΚΥΚΛΙΩΝ


Εγκύκλιοι της Ιεράς Συνόδου

Προηγούμενη σελίδα | Εκτύπωση


Συνέντευξη Τύπου με αφορμή το Α΄ Διεθνές Συνέδριο Ναοδομίας
(2/6/2008).

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, δια της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Ακαδημίας Εκκλησιαστικών Τεχνών ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο του Α' Διεθνούς Συνεδρίου Ναοδομίας που διοργανώνεται με την συνεργασία του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, την 6ην και την 7ην Ιουνίου 2008, στην αίθουσα «Γ. Κρανιδιώτης» του Υπουργείου Εξωτερικών, επί της οδού Ακαδημίας 1, πραγματοποιεί την Τρίτη 3 Ιουνίου 2008 συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα Τύπου Αυτής (Ιασίου 1) στις 12:30 μ.μ.

Ομιλητές θα είναι οι:
1. Αιδεσιμολ. Πρωτ. π.Θωμάς Συνοδινός, Πρόεδρος της ΕΣΕ
2. κ.Σταύρος Μιχαλαριάς, Συντηρητής έργων Τέχνης και μέλοςτης ΕΣΕ.
3. κ.Νικόλαος Γκιολές, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Ε.Σ.Ε

Θέμα του Συνεδρίου αποτελεί η διερεύνηση της νεότερης δραστηριότητας στον τομέα της Ναοδομίας. Η θεματολογία αναφέρεται κυρίως στην διατύπωση απόψεων που αφορούν σύγχρονες προσεγγίσεις σχεδιασμού των Ναών, εξετάζοντας ζητήματα μορφής, λειτουργίας, διακόσμου, τεχνολογίας υλικών και στατικής λειτουργίας

Το 1ο Διεθνές Συνέδριο Ναοδομίας με τίτλο «Παράδοση και Νεωτερικότητα στη Σύγχρονη Ναοδομία» αποτελεί μία από τις δράσεις που υλοποιεί η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως τελικός δικαιούχος του έργου «Ναοδομία : Η αρχιτεκτονική κληρονομιά των ιερών τόπων λατρείας, από τα πρώτα χριστιανικά χρόνια έως σήμερα». Το εν λόγω έργο έχει ενταχθεί στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG IIIB - ARCIMED και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες :
1. Στο Γραφείο της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής (οδός Ιωάννου Γενναδίου 14 και Ιασίου 1, τηλ. 210 - 7272212 - 213) και
2. Στο Γραφείο της ΣΥ.ΜΕ.ΑΝ. Α.Ε. (οδός Μπενιζέλου 4, τηλ. 210 - 3303963, email : info@symean.gr).

Την έναρξη του Συνεδρίου θα κηρύξει την Παρασκευή 6 Ιουνίου και ώρα 9:00 π.μ. ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.


Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου.