Κεντρική σελίδα Επιτροπής
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(31/08/2016)


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
ΤΟΥ ΣΥΝΟΔΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΩΝ
ΤΗΣ Ι. ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΘΡΗΣΚ. ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
(31/08/2016)
Με την έγκριση και ευλογία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος μεταβαίνει αύριο, 1η Σεπτεμβρίου 2016, στο Κίεβο, μετά από σχετική πρόσκληση του Γ. Διευθυντή του Ε.Ο.Τ. Μόσχας και Χωρών Κ.ΑΚ. (Ουκρανία, Εσθονία, Λευκορωσία κ.λπ.) κ. Πολύκαρπου Ευσταθίου, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, Γραμματεύς του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων (Θρησκευτικού Τουρισμού) της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Κατά την πενθήμερη παραμονή του στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας και μετά από σχετική προετοιμασία των Υπηρεσιών του Ε.Ο.Τ Μόσχας, θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τις εκεί Εκκλησιαστικές και Πολιτικές Αρχές της Χώρας, καθώς και με Τοπικούς Φορείς του Τουρισμού, με σκοπό αφενός μεν την συνεργασία των δύο Χωρών (Ελλάδας - Ουκρανίας) στα θέματα της αναπτύξεως και προβολής των Προσκυνηματικών Μνημείων, Προσκυνημάτων και Περιηγήσεων, και αφετέρου την πιθανή συμμετοχή της Εκκλησίας της Ελλάδος, διά του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων Αυτής στην επικείμενη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Κίεβο την Άνοιξη του 2017.

Υπενθυμίζουμε πως το Κίεβο, και κατ᾽ επέκταση η Ουκρανία, έχει ιδιαίτερα σημαντική θέση στην Εκκλησιαστική Ιστορία, καθώς εκεί έλαβε χώρα το 988 μ.Χ. ο εκχριστιανισμός του λαού των Ρως διά της μαζική βαπτίσεώς τους ως Ορθοδόξων Χριστιανών στον διατρέχοντα την πόλη ποταμό Δνείπερο, ενώ εκεί βρίσκεται επίσης και η περίφημη Λαύρα των Σπηλαίων η ιστορία της οποίας ανάγεται στον ενδέκατο αιώνα μ.Χ.

Στο πρόγραμμα των ως άνω συναντήσεων ξεχωρίζουν οι επίσημες επισκέψεις στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. ΟNΟΥΦΡΙΟ, στον Πρέσβυ της Ελλάδος στο Κίεβο κ. Βασίλειο Παπαδόπουλο και στον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος κ. Αντώνιο Παπαδόπουλο.


Εκ του Συνοδικού Γραφείου


Κεντρική σελίδα Επιτροπής