Κεντρική σελίδα Επιτροπής
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(27/09/2013)



27 ΣEΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΡΩΣΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ



Την Παρασκευή 27.09.2013, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού (που είναι καθιερωμένη από τα Ηνωμένα Έθνη), το Συνοδικό Γραφείο υποδέχθηκε Ομάδα Ρώσων προσκυνητών από την περιοχή VOLOGDA της Ρωσίας που συνόδευε ο πατήρ ALEXANDER KULIKOV, Εφημέριος στην Εκκλησία της Παναγίας Καζάν της πόλεως Ούστιουζνα. Το ταξίδι της Ομάδος σε διάφορα προσκυνήματα και περιοχές της Ελλάδος, έχει οργανωθεί από το Ρωσικό Πρακτορείο RADONEZ, με το οποίο είχε συναντηθεί η Αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου σε προηγούμενο ταξίδι της στην Μόσχα, και υλοποιείται από το Ελληνικό Γραφείο EPICURUS.

Οι προσκυνητές, με την ευλογία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θαυμακού κ. Ιακώβου, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Πετράκη, επισκέφθηκαν πρώτα και προσκύνησαν τα Άγια Λείψανα στην Εκκλησία των Ασωμάτων Αρχαγγέλων Γαβριήλ και Μιχαήλ, και ξεναγήθηκαν από τον Μοναχό πατέρα Συνέσιο.

Στη συνέχεια τους υποδέχθηκε στην Ιερά Σύνοδο εκ μέρους του Συνοδικού Γραφείου, ο Γραμματεύς αυτού, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σπυρίδων Κατραμάδος, και τα Μέλη του κ. Βασίλειος Τζέρπος και κ. Χρήστος Πετρέας. Ο πατήρ Σπυρίδων καλωσόρισε τους προσκυνητές, αναφέροντας ότι είναι η πρώτη ομάδα εκ Ρωσίας που επισκέπτεται τα Γραφεία της Ιεράς Συνόδου μετά την επίσημη επίσκεψη του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, κ. Κύριλλου και της Ακολουθίας του.

Εκ μέρους της ομάδος των Προσκυνητών αντιφώνησε ο συνοδός Ιερέας πατήρ Αλέξανδρος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε για την ειδική υποδοχή από το Συνοδικό Γραφείο, επεσήμανε τη σημασία της προσκυνηματικής επίσκεψης στην Ελλάδα, και αναφέρθηκε στα μεγάλα πλήθη που προσκύνησαν πρόσφατα τον Ιερό Σταυρό του Αποστόλου Αγίου Ανδρέου που είχε μεταφερθεί στην Ρωσία, και το πόσο σεβασμό τρέφουν οι Ρώσοι Ορθόδοξοι αδελφοί στα Ελληνικά προσκυνήματα.

Εκ μέρους του Ελληνικού Γραφείου EPICURUS η ιδιοκτήτρια κα Οξάννα Κλεφτογιάννη, ευχαρίστησε και αυτή τον Γραμματέα του Συνοδικού Γραφείου για την θερμή υποδοχή, και εξήρε την λατρευτική αντίληψη για τα Ελληνικά προσκυνήματα που έχουν οι Ρώσοι ορθόδοξοι, και παρεκάλεσε να έχει τη δυνατότητα να επισκεφθούν την Ιερά Μονή Πετράκη και να υποβάλουν τα σέβη τους στην Ιερά Σύνοδο και άλλες ομάδες ορθοδόξων προσκυνητών που θα το επιθυμούν.


Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Συνοδικού Γραφείου ως προς την ανάπτυξη της συνεργασίας με Ελληνικά τουριστικά γραφεία, προς τον σκοπό της ενημέρωσης αλλά και της δραστηριοποίησης αυτών για την προσέλκυση επισκεπτών «τουρισμού θρησκευτικών ενδιαφερόντων», είχε προηγηθεί, μετά από αίτημά τους, την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013, στα γραφεία της Ιεράς Συνόδου συνάντηση εργασίας με το ελληνικό ταξιδιωτικό γραφείο Argo Travel, το οποίο εκπροσωπήθηκε με τους κ.κ. Γεώργιο Φυτίλη, Ιωάννη Στεργίου και Νίκο Ζαργάνη. Εκ μέρους του Συνοδικού Γραφείου στη συνάντηση αυτή μετείχαν ο Γραμματέας του Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδων Κατραμάδος και ο κ. Βασίλειος Τζέρπος, Μέλος. Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε επίσης συνάντηση και με τους κ.κ. Βασίλη Μαρούλη, ιδιοκτήτη του Maroulis Travel, και Ιωάννη Καζούλη, ιδιοκτήτη του IMT Travel. Αντικείμενο και των δύο συναντήσεων ήταν η ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στη χώρα μας, ενώ συζητήθηκαν και ζητήματα που αφορούν τη συνεργασία των Τουριστικών αυτών Γραφείων με το Συνοδικό Γραφείο.


Εκ του Συνοδικού Γραφείου


Κεντρική σελίδα Επιτροπής