Κεντρική σελίδα Επιτροπής
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(23/12/2015)


Συνάντηση της Αντιπροσωπείας του Συνοδικού Γραφείου
Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος
με την Υπουργό Τουρισμού της Παλαιστίνης
Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος αποτελούμενη από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γραμματέα, και τον κ. Βασίλειο Τζέρπο, Μέλος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, μετέβησαν χθες, Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015, στη Βηθλεέμ με σκοπό την έναρξη συνεργασίας της Εκκλησίας της Ελλάδος με το Υπουργείο Τουρισμού της Παλαιστίνης στα θέματα των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων.

Η Αντιπροσωπεία αρχικά μετέβη στον Ναό της Γεννήσεως του Χριστού, όπου είχε την ευλογία να προσκυνήσει στο Σπήλαιο της Γεννήσεως και να ξεναγηθεί στο χώρο της ιστορικής βασιλικής, και ακολούθως να επισκεφθεί στο ηγουμενείο τον Σεβασμιώτατο Aρχιεπίσκοπο Iορδάνου κ. Θεοφύλακτο, Πατριαρχικό Επίτροπο στη Βηθλεέμ, με τον οποίο είχε μακρά και εποικοδομητική συνάντηση και συνεργασία επί θεμάτων προσκυνηματικών περιηγήσεων.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αντιπροσωπείας με την Υπουργό Τουρισμού της Παλαιστίνης κ. Rula Ma’ayah και συνεργάτες της. Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν μεταξύ των άλλων ζητήματα που αφορούν την διαμονή και περιήγηση των προσκυνηματικών groups που επισκέπτονται τους Αγίους Τόπους στη Βηθλεέμ και στα υπόλοιπα προσκυνήματα της Παλαιστίνης. Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε με την παρότρυνση και κατόπιν ενεργειών του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου, ο οποίος και εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Βαρθολομαίο Μελισσινό. Ακολούθησε λιτή δεξίωση με νηστίσιμα εδέσματα στο νεόδμητο ξενοδοχείο St. Gabriel της Βηθλεέμ, ιδιοκτησίας ορθόδοξου Παλαιστίνιου επιχειρηματία.

Νωρίτερα τα μέλη της Αντιπροσωπείας είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν το σκήνωμα του Αγίου Σάββα στην ομώνυμη Ιερά Μονή, καθώς και στη Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου.


Εκ του Συνοδικού Γραφείου


Κεντρική σελίδα Επιτροπής