Κεντρική σελίδα Επιτροπής
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(23/03/2016)


Συμμετοχή της Εκκλησίας της Ελλάδος
στις Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού
ΜΙΤΤ 2016 (Μόσχα, 23-28 Μαρτίου 2016)
και LETO 2016 (Αγία Πετρούπολη, 30 Μαρτίου - 4 Απριλίου 2016)
Έφθασε σήμερα, Τετάρη 23 Μαρτίου 2016, στη Μόσχα (Ρωσία) Αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, προκειμένου να συμμετάσχει στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ 2016 (23-28 Μαρτίου 2016) και LETO 2016 (Αγία Πετρούπολη, 30 Μαρτίου - 4 Απριλίου 2016).

Η Αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου αποτελείται από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γραμματέα, και τους κ.κ. Βασίλειο Τζέρπο και Χρήστο Πετρέα, Μέλη αυτού.

Η Εκκλησία της Ελλάδος στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων και του Υπουργείου Τουρισμού, θα φιλοξενηθεί και στις Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης στο κεντρικό περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.), μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες συνεκθέτες. Εκεί, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα διατεθεί ξενόγλωσσο (ρωσικά, αγγλικά κλπ) οπτικοακουστικό υλικό των Ιερών Μονών και Προσκυνημάτων των Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Αποστολικής Διακονίας.

Η Έκθεση ΜΙΤΤ 2016 (Μόσχα), της οποίας τα επίσημα εγκαίνια πραγματοποιούνται σήμερα, Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού παγκοσμίως, συγκεντρώνει δε έντονο το ελληνικό ενδιαφέρον αφ᾽ ενός μεν λόγω του μεγάλου αριθμού ρώσων τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο την πατρίδα μας, αφ᾽ ετέρου δε λόγω του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος που αυτοί επιδεικνύουν για τα θρησκευτικά μνημεία και προσκυνήματά της.

Στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού LETO 2016 της Αγίας Πετρούπολης η Εκκλησία της Ελλάδος συμμετέχει για πρώτη φορά, κατόπιν σχετικής εισηγήσεως του ΕΟΤ Μόσχας, προκειμένου να ενισχύσει και εκεί με την παρουσία της την ευρύτερη προσπάθεια των Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού για την τουριστική προώθηση της Ελλάδος, την ανάπτυξη του Προσκυνηματικού Τουρισμού και την όσο το δυνατόν προσέλκυση Ρώσων επισκεπτών.

Η Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος θα παραμείνει στη Ρωσία μέχρι και την Δευτέρα 4 Απριλίου 2016. Κατά το διάστημα αυτό τα μέλη της θα συναντηθούν με τον Αγιώτατο Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν και με άλλους εκκκλησιαστικούς και εκπαιδευτικούς φορείς, καθώς και επαγγελματίες του Τουρισμού από την Ρωσία και την Ελλάδα.


Εκ του Συνοδικού Γραφείου


Κεντρική σελίδα Επιτροπής