Κεντρική σελίδα Επιτροπής


ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΔΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΡΟΣΚΗΝΥΜΑΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΩΝ
ΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (Κ.Ε.Α.) ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΥΡΟΥ
(22 Φεβρουαρίου 2019)Πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019, στις 11.30 π.μ., στα Γραφεία της Ιεράς Συνόδου, συνάντηση συνεργασίας του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης της Ι. Μητροπόλεως Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου, με θέμα την από κοινού συμμετοχή ως Εταίρων των ως άνω, για πρώτη φορά, σε Διακρατικό Πρόγραμμα με την επωνυμία INTERREG V-Α Ελλάδα-Κύπρος 2020 - Έργο “RE-CULT Ανάδειξη και διάδοση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς μέσα από την ανάπτυξη και θεσμική ενίσχυση του Θρησκευτικού Τουρισμού στη νησιωτική περιοχή της Ελλάδος και της Κύπρου”» ύψους 2.000.000 €.

Με το όλο εγχείρημα ασχολούνται ήδη από το παρελθόν έτος οι υπηρεσίες και τα πρόσωπα που στελεχώνουν την ανανεωμένη για την τριετία 2019-2021 Διοικούσα Επιτροπή του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος με πρόσωπα-στελέχη του Κ.Α.Ε της Ι. Μητροπόλεως Σύρου.

Η συνάντηση συνεργασίας θεωρήθηκε απαραίτητη μετά την εναρκτήρια συνάντηση όλων των Εταίρων που συμμετέχουν στο Διακρατικό έργο INTERREG V-Α Ελλάδα-Κύπρος 2020 - Έργο “RE-CULT, την Παρασκευή 15/02/2019 στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» στη Λευκωσία στη Κύπρο. Η συνάντηση κρίθηκε επιβεβλημένη για την από κοινού προετοιμασία των στόχων προβολής, αναπτύξεως και ψηφιοποιήσεως των Ι. Μονών, Ι. Προσκυνημάτων και Κειμηλίων των Ι. Μητροπόλεων της νησιωτικής περιοχής των Κυκλάδων και του Ανατολικού Αιγαίου

Από πλευράς των υπηρεσιών της Διοργανωτικής Επιτροπής του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, παρέστησαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Σπυρίδων Κατραμάδος, Γραμματέας, και τα Μέλη, Πρωτ. Ευάγγελος Φεγγούλης, Παναγιώτης Πόγκας, Συντονιστής & Υπεύθυνος της Ομάδας Έργου, και Βασίλειος Τζέρπος. Από πλευράς του Κέντρου Αναπτύξεως και Έρευνας, παρέστη ο κ. Νικόλαος Χρυσίνης, Διευθυντής του ως άνω Οργανισμού της Ι. Μητροπόλεως Σύρου.

Μετά το τέλος της εκτενούς ενημερώσεως και των δύο Εταίρων ελήφθησαν αποφάσεις για τις επόμενες κοινές δράσεις και περαιτέρω στοχευμένες κινήσεις της συμμετοχής στο Διακρατικό Πρόγραμμα.


Εκ του Συνοδικού Γραφείου


Κεντρική σελίδα Επιτροπής