Κεντρική σελίδα Επιτροπής
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(20/09/2013)Συνάντηση Μητροπολίτου Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου
με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών
κ. Ευάγγελο ΒενιζέλοΑθήνα, 20.09.2013

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013, ωριαία συνάντηση του Σεβ. Μητροπολίτου Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου, Προέδρου του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, παρόντος και του Γραμματέως του Συν. Γραφείου, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. κ. Σπυρίδωνος Κατραμάδου.

Στη συνάντηση, που έλαβε χώρα στο γραφείο του Υπουργού στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο Σεβασμιώτατος Πρόεδρος ενημέρωσε τον κ. Υπουργό για τις στοχευμένες και επιτυχείς δράσεις του Συνοδικού Γραφείου, το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και την προσπάθεια που καταβάλλεται από την Εκκλησία της Ελλάδος για την ανάπτυξη των προσκυνηματικών περιηγήσεων (θρησκευτικού τουρισμού) και του εισερχόμενου τουρισμού γενικότερα στην Πατρίδα μας.

Ο κ. Υπουργός Εξωτερικών από την πλευρά του έδειξε να είναι ενήμερος για την εν γένει θετική και αξιέπαινη δραστηριότητα του Συν. Γραφείου, δηλώνοντας μάλιστα και την ευαρέσκεια του για το ότι η Εκκλησία της Ελλάδος δρατηριοποιείται δια του Συνοδικού Γραφείου στον εν λόγω τομέα με καινοτόμους δράσεις, κατέστησε δε σαφές ότι η Πολιτεία θα συνεχίσει να είναι, όπως μέχρι σήμερα, δια των αρμοδίων κρατικών φορέων χορηγός στις δράσεις του Συνοδικού Γραφείου και της Εκκλησίας της Ελλάδος γενικότερα.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Πρόεδρος αναχωρεί σήμερα το απόγευμα για την Κύπρο, όπου μεταξύ των άλλων θα έχει επαφές με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και Κύπρου κ. Χρυσόστομο, καθώς και άλλους εκκλησιαστικούς παράγοντες, με σκοπό τη σύσταση κοινής επιτροπής για την προπαρασκευή Πρωτοκόλλου - Συμφώνου Συνεργασίας επί θεμάτων Προσκυνηματικών Περιηγήσεων μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Εκκλησίας της Κύπρου, που θα υπογραφεί εντός του έτους 2014.


Εκ του Συνοδικού Γραφείου


Κεντρική σελίδα Επιτροπής