Κεντρική σελίδα Επιτροπής


Συνεργασία της Εκκλησίας της Ελλάδος με την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη
για θέματα Προσκυνηματικών Περιηγήσεων
(20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019)Ωριαία συνάντηση ενημέρωσης και συνεργασίας πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες πριν μεταξύ της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Όλγας Γεροβασίλη και του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. κ. Σπυρίδωνος Κατραμάδου Γραμματέως του Συνοδικού Γραφείου Πρσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, στο Γραφείο της Υπουργού στην Αθήνα..

Η Εξωχοτάτη Υπουργός κ. Όλγα Γεροβασίλη, Ηπειρώτισσα στην καταγωγή και Βουλευτής Άρτας, ενημερώθηκε εκτενώς από τον συμπατριώτη της, επίσης Ηπειρώτη στην καταγωγή, εκ Μολυβδοσκεπάστου Ιωαννίνων, Αρχιμ.κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, για τις επιτυχείς και στοχευμένες δράσεις αναπτύξεως και προβολής των Ι. Μνημείων, Ι. Ναών και Ι. Προσκυνημάτων της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς και για το συνολικό σημαντικό έργο του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής της Εκκλησίας της Ελλάδος σε Διακρατικό Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Ελλάδος -Κύπρου.

Ο π. Σπυρίδων μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου, Προέδρου και Συντονιστή της Διοικούσης Επιτροπής του Συνοδικού Γραφείου των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων.

Κατά την διάρκεια της συνεργασίας εξετάστηκαν διεξοδικώς οι από κοινού τρόποι και στοχευμένες δράσεις προβολής και τουριστικής αναδείξεως της περιοχής της Ηπείρου.

Στους τρόπους που εξετάστηκαν προκρίθηκε η οργάνωση και πραγματοποίηση στην Ήπειρο εντός του 2019 του Δ’ Πανελληνίου Συνεδρίου για τον Θρησκευτικό Τουρισμού και συζητήθηκε εκτενώς η καλύτερη και συστηματικότερη προβολή της περιοχής της Ηπείρου σε Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού, εντός και εκτός Ελλάδος.

Αδιαμφισβήτητα η περιοχή της Ηπείρου, αποτελεί σήμερα μία από τις βασικές Περιφέρειες της Χώρας η οποία μεταξύ των άλλων χαρακτηρίζεται ως περιοχή με ιδιαίτερα πλούσιο θρησκευτικό, λαογραφικό, οικολογικό, πολιτιστικό και προσκυνηματικό ενδιαφέρον.

Αποφασίστηκε τις αμέσως επόμενες μέρες εντός του μηνός Ιουνίου, να εξεταστεί περαιτέρω, σε περιοχή της Ηπείρου, σε συνεργασία και συμμετοχή με την Περιφέρεια Ηπείρου, την τοπική Εκκλησία και τους τοπικούς Φορείς τουρισμού, η δυνατότητα υλοποιήσεως των πιο πάνω θεμάτων.


Εκ του Συνοδικού Γραφείου


Κεντρική σελίδα Επιτροπής