Κεντρική σελίδα Επιτροπής
Εγκαίνια του Ελληνικού περιπτέρου στην Διεθνή Έκθεση ΜΙΤΤ 2013 στη Μόσχα
(20/03/2013)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μόσχα, 20 Μαρτίου 2013

Με την παρουσία του κ. Αναστασίου Λιάσκου, Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού, και τις ευλογίες της Εκκλησίας της Ελλάδος, έγιναν σήμερα 20 Μαρτίου 2013, τα εγκαίνια του Ελληνικού περιπτέρου στην Διεθνή Έκθεση ΜΙΤΤ 2013 στη Μόσχα. Στην τελετή των εγκαινίων παρίσταντο ο κ. Πάνος Λειβαδάς, Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.), ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι και πλήθος επαγγελματιών του τουρισμού.

Ο Γεν. Γραμματέας Τουρισμού κ. Λιάσκος, στην προσφώνησή του στην τελετή, μεταξύ άλλων, τόνισε την ιδιαίτερη σημασία της παρουσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην εν λόγω Τουριστική Έκθεση, που απευθύνεται στη σημαντική για την Ελλάδα τουριστική αγορά της Ρωσίας. Αναφέρθηκε στις κοινές δράσεις και δραστηριότητες του Υπουργείου Τουρισμού και της Εκκλησίας της Ελλάδος, σε θέματα που αφορούν την προβολή, προώθηση και ανάπτυξη του Προσκυνηματικού Τουρισμού, και με έμφαση τόνισε την προσπάθεια αυτή που γίνεται επιτυχώς από την Εκκλησία της Ελλάδος, ήδη από το 2004, ενημέρωσε δε και για τη σημασία του προσφάτως υπογραφέντος «Πρωτοκόλλου Συνεργασίας» μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού και της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως και για τη σύσταση της Κοινής Επιτροπής Δράσεων.

Ο Γεν. Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς, έκανε ειδική αναφορά στη νέα διαφημιστική καμπάνια της Ελλάδας "Greece all time classic", αναφέροντας ότι όλοι - και η Εκκλησία - πρέπει να συνδράμουν σε μία κοινή προσπάθεια προβολής και προώθησης του τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας, και ότι αλλάζει γενικότερα το αρνητικό κλίμα και η εικόνα της Ελλάδος στο εξωτερικό.

Εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδων Κατραμάδος μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου, Προέδρου του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, για επιτυχία στην Έκθεση. Τόνισε την ενότητα που πρέπει να διακρίνει όλους τους φορείς της Ελλάδος για την επιτυχία του στόχου της προσέλκυσης περισσότερων και καλύτερων ποιοτικά, επισκεπτών, καθώς και τη σημασία, ειδικά για τη Ρωσική αγορά, της προβολής και προώθησης των προσκυνημάτων και θρησκευτικών μνημείων, που βρίσκονται σε όλα τα γεωγραφικά σημεία της χώρας μας. Αναφέρθηκε επίσης και στο «Πρωτόκολλο Συνεργασίας» που υπογράφηκε, πριν από μερικούς μήνες, μεταξύ της Εκκλησίας της Ρωσίας και της Εκκλησίας της Ελλάδος, και δήλωσε ότι ξεκινά η υλοποίηση των στόχων και σκοπών αυτού.

Στη συνέχεια, η Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος παρακολούθησε Ειδική Εκδήλωση αφιερωμένη στη τουριστική προβολή της Ρόδου στη Ρωσική αγορά, και είχε συναντήσεις με πολλούς Ρώσους τουριστικούς επαγγελματίες και εκπροσώπους Ρωσικών ΜΜΕ.

Αξίζει να σημειώσουμε τη μεγάλη προσέλευση και το ενδιαφέρον των Ρώσων επισκεπτών στον χώρο του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιήγησεων, όπου τους διανεμήθηκε το υλικό των Ι. Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας (20.03.2013) η Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος αποδέχθηκε την πρόσκληση του Γεν. Γραμματέα Τουρισμού κ. Αναστασίου Λιάσκου και συμμετείχε στο δείπνο που παρατέθηκε σε Ρώσους δημοσιογράφους, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερώσει για τις δραστηριότητες του Συνοδικού Γραφείου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Για αύριο Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013, έχει προγραμματιστεί η επίσημη Συνέντευξη Τύπου, στην οποία θα συμμετάσχει ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, μαζί με τους δύο Γενικούς Γραμματείς, Τουρισμού και Ε.Ο.Τ.


Εκ του Συνοδικού Γραφείου
Κεντρική σελίδα Επιτροπής