Κεντρική σελίδα Επιτροπής
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(19/10/2015)


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΕΣΒΕΙΣ Κ. ΗΛ. ΗΛΙΑΔΗ ΚΑΙ κ. ΗΛ. ΚΛΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016 ΕΛΛΑΔΟΣ-ΡΩΣΙΑΣ
Την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015 στις 13.00 έγινε διμερής συνάντηση μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών στην Αθήνα. Από την πλευρά της Εκκλησίας της Ελλάδος συμμετείχαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, Γραμματέας, και ο κ. Χρήστος Πετρέας, Μέλος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, και από πλευράς του Υπουργείου Εξωτερικών οι αξιότιμοι Πρέσβεις κ.κ. Ηλίας Ηλιάδης, Διεθυντής της Ε1 και Ε2 Υπηρεσιών του Υπ. Εξωτερικών, και Ηλ. Κλής.

Η ωριαία αυτή συνάντηση είχε σκοπό την εκτενή ενημέρωση της Εκκλησίας της Ελλάδος, διά του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, περί του «ΚΟΙΝΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟ 2016 ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΡΩΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» το οποίο υπογράφτηκε στη Μόσχα την Τετάρτη 8 Απριλίου 2015 από τον Εκπρόσωπο της Ελληνικής Κυβερνήσεως τ.Υπουργό Εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιά και από τον Εκπρόσωπο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Υπουργό Εξωτερικών κ. Σ.Β. Λαβρώφ .

Στη διάρκεια αυτής της ενημερωτικής συνεργασίας έγινε λόγος για τις εκδηλώσεις πολιτιστικού - θρησκευτικού ενδιαφέροντος που θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα και στη Ρωσία, αφού το ως άνω ΜΝΗΜΟΝΙΟ αποβλέπει στο να εμβαθύνουν οι δύο χώρες τις παραδοσιακές τους σχέσεις, να επιβεβαιώσουν την φιλία και την αμοιβαία κατανόηση των δύο λαών τους και να διευρύνουν τη συνεργασία μεταξύ τους κατά τρόπο αμοιβαία αποδοτικό και καρποφόρο. Αμφότερα τα μέρη αποβλέπουν στη διοργάνωση δράσεων και εκδηλώσεων σε όλο το εύρος των τομέων της συνεργασίας τους που περιλαμβάνει την Πολιτική, την Οικονομία, τον Τουρισμό, τον Πολιτισμό και την Τέχνη. Στο πρόγραμμα δράσεων θα συμπεριληφθούν και εκδηλώσεις σχετικές με την κοινή πνευματική και θρησκευτική παράδοση των δύο χωρών σε συνεργασία με τους επίσημους Εκκλησιαστικούς Φορείς κάθε χώρας.

Μετά την συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών αποφασίστηκε να προταθούν εκ μέρους του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, προτάσεις δράσεων και εκδηλώσεων που θα αφορούν την κοινή αυτή προσπάθεια των δύο χωρών Ελλάδος και Ρωσίας.


Εκ του Συνοδικού Γραφείου


Κεντρική σελίδα Επιτροπής