Κεντρική σελίδα Επιτροπής
Συνάντηση εργασίας με τους εκπροσώπους
του Ρωσικού Ταξιδιωτικού Οργανισμού LABIRINT TRAVEL

(19/04/2013)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

19 Απριλίου 2013

Συνάντηση εργασίας είχαν σήμερα Πέμπτη 19 Απριλίου 2013, στο Συνοδικό Μέγαρο στη Μονή Πετράκη, ο Πρόεδρος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, ο Γραμματέας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, και τα Μέλη αυτού, κ.κ. Γεώργιος Κούρτης, Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ε.τ., Θεόδωρος Γεωργάκης, Χρήστος Πετρέας και Βασίλειος Τζέρπος, με τους εκπροσώπους του σημαντικού Ρωσικού Ταξιδιωτικού Οργανισμού LABIRINT TRAVEL κα. Τatiana Zotova, Εμπορική Διευθύντρια, και κ. Platon Klimenok, Βοηθό Εμπορικό Διευθυντή.

Η συνάντηση αυτή έγινε ως αποτέλεσμα της επίσημης συμμετοχής του Συνοδικού Γραφείου στην μεγάλη τουριστική έκθεση της Μόσχας ΜΙΤΤ, τον περασμένο Μήνα Μάρτιο 2013, στο πλαίσιο της συνεργασίας της Εκκλησίας της Ελλάδος με το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ.

Κατά τη συνάντηση εξετάστηκαν περαιτέρω οι δυνατότητες ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού στην Ελλάδα, κυρίως σε ό,τι αφορά τη διακίνηση Ρώσων επισκεπτών - προσκυνητών σε Ι. Προσκυνήματα, σε Ι. Μονές και Ι. Μνημεία της πατρίδας μας, και την δημιουργία «προσκυνηματικών διαδρομών περιήγησης» σε αυτά, καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Πρόεδρος και ο Πανοσιολογιώτατος Γραμματέας του Συνοδικού Γραφείου, παρουσίασαν του Ρώσους εκπροσώπους στην Υπουργό Τουρισμού Κα Όλγα Κεφαλογιάννη, σε μία συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων, στην οποία συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας κ. Λιάσκος.

Οι Ρώσοι εκπρόσωποι - τουριστικοί επαγγελματίες ξεναγήθηκαν στο Βυζαντινό Μουσείο και στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, στο πλαίσιο της προβολής των πολιτιστικών και θρησκευτικών μνημείων, για να τα προωθήσουν στους Ρώσους επισκέπτες της πρωτεύουσας.

Εκ του Συνοδικού Γραφείου
Κεντρική σελίδα Επιτροπής